RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lunkne på kort sikt

Sist oppdatert:
Nordea Fondene gjør ingen endringer i allokeringen i sine porteføljer. Det innebærer et fortsatt nøytralt syn på aksjer. I Norge ventes det at rentes kuttes ned mot 3 prosent
Nordea Fondene gjør ingen endringer i allokeringen i sine porteføljer, ifølge en oppdatering mandag. Det innebærer nøytral vekt i norske og internasjonale aksjer, svak undervekt i obligasjoner og gjenværende overvekt i pengemarkedet.

Det pekes på at ledende indikatorer fortsetter å peke i riktig retning i USA og at privat konsum viste styrke i juli. Det fines imidlertid skjær i sjøen. Det er særlig svak utviling i arbeidsmarkedet i juni og kraftig oppgang i lange renter som kan skape bekymring på sikt. Faren er imidlertid ikke så stor foreløpig, skal vi tro Nordea Fondene, som er noe lunkne på kort sikt.

Trenger flere bekreftelser på bedring

- Aksjemarkedet har ikke hatt noen klar retning i juli, og vi ser ingen klar tendens noen retning i den nærmeste fremtid. Markedene kan nå være i en fase hvor det er behov for bekreftelser på det scenario som allerede delvis er priset inn, skriver Nordea Fondene.

Det trekkes i tillegg frem at selskapsrapporteringen fra USA hittil i andre kvartal har vært positiv og at de høye estimatene for selskapenes inntjening i andre halvår ikke er nedjustert. De gode resultatene i andre kvartal har ikke ført til særlig oppgang i ved de amerikanske børsene, noe som er et signal om at vekst i inntjeningen allerede er diskontert inn i dagens kurser.

Nøytrale til Oslo Børs

Nordea Fondene mener det norske aksjemarkedet kan ha mer å gå på dersom verdensækonomien er i startgropen til en ny kraftig konjunkturoppgang, men dette er langt fra sikkert.

- Oslo Børs har utviklet seg svært sterkt de siste månedene. På bakgrunn av den sterke meravkastningen på kort tid, samt en viss tendens til ny kronestyrkelse, velger vi å ha et nøytralt syn på det norske aksjemarkedet, skriver Nordea Fondene.

Nøkkeltall den siste måneden har forsterket Nordea Fondenes syn på at norsk øøkonomi er i bunnen av konjunktursyklusen. Det ventes likevel at Norges Bank vil kutte renten ned mot 3 prosent grunnet lav underliggende inflasjonsrate og ønske om å holde kronekursen lav.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere