RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lurt av puppe-bløff

Sist oppdatert:
Trodde du på historien om at kvinner med store pupper er smartere enn flatbrystede? Det gjorde dessverre vi. Sjekk nettbløffene som lurte norske aviser.

Det viser seg nemlig at historien er oppdiktet. Verken Dr. Yvonne Rossdale eller undersøkelsen hennes som avslører at storbrystedes kvinner i snitt har 10 poeng høyere IQ enn kvinner med små pupper, finnes i virkeligheten.

Kilden til artikkelen vi skrev fredag, er Yahoo Entertainment som henter historiene sine fra den amerikanske supermarked-tabloiden Weekly World News.

Weekly World News lever av å dikte opp historier om Elvis og marsboere med trebein.

Puppe-artikkelen var publisert i vår skråblikk-seksjon, som inneholder utrolige, men sanne historier fra hele verden.

Mer puppe-bløff
Det er ikke første gang norske aviser er blitt lurt av bløffhistorier hentet fra Internett.

I mai i fjor skrev Aftenpostens Skup-vinner Anne Hafstad en artikkel om at tyske forskere hadde funnet ut at menn kan bedre helsen ved å titte på kvinnebryster.

En skikkelig gladnyhet, men dessverre usann. Dagbladet.no kunne kort tid senere avsløre at en variant av vandrehistorien var lagt ut på nettet allerede i 1997.

Munnsex-bløff
Undersøkelsen som viste at kvinner som utfører munnsex og svelger sæd jevnlig, kan redusere risikoen for å få brystkreft med opptil 40 prosent, er en annen historie som viste seg å være bløff.

Historien ble lagt ut på en kopi av CNNs nettsted i høst, og nettaviser over hele verden, også i Norge, bet på historien.

Romsex-bløff
Førjulen 2000 skrev Nettavisen og flere andre norske nettsteder en artig historie om selskapet MirCorps som planlegger kommersielle turer til rommet for å utrede mulighetene for sex i verdensrommet.

Historien, som var hentet fra Ananova, var like lite sann som de andre historiene vi har beskrevet.

Eminem drept
16. desember 2000 meldte TV 2 Nyhetene og flere norske nettemedier at rapperen Eminem var omkommet i en bilulykke . Heldigvis var meldingen uriktig, for Eminem lever fortsatt i beste velgående.

Nok en gang var det en falsk CNN-side som var kilden til bløffen.

Dersom du er i tvil om en artikkel er sann, kan snopes.com være et godt hjelpemiddel. Nettstedet tar for seg vandrehistorier på nettet, og blir oppdatert med nye historier nesten daglig.

Blir norske journalister for ofte lurt av vandrehistorier fra nettet? Si din mening i kommentarfeltet under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere