RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørnflaten, Thomas (SCANPIX)

Lurt på gata med trolldom

Kvinnen fra Nigeria havnet på gata i Oslo etter å ha besøkt en heksedoktor.

Nå er en kvinnelig asylsøker tiltalt for å ha skaffet kvinnen bolig da hun kom til Oslo.

Kvinnen som er fornærmet i Oslo tingrett er en av flere som i 2008 bodde i en leilighet på Torshov, og som ble tvunget til å prostituere seg på gata i Oslo.

Nå er en 37 år gammel kvinne bosatt på et asylmottak i Agder, tiltalt for å ha utnyttet kvinnen mens hun var i Oslo.

Den prostituertes vei inn i menneskehandel startet på landsbygda i Nigeria i 2006. Kvinnen hadde et ønske om å komme seg til et bedre liv i Europa. Noen personer tok henne med til en heksedoktor der kvinnen gjennomgikk et trolldomsritual hvor hun ble fortalt at det ville bli kastet en forbannelse over henne dersom hun ikke betalte penger til den eller de som fraktet henne til Europa, står det i tiltalen. Beløpet kvinnen måtte skaffe var 35.000 euro - cirka 270.000 kroner.


View Larger Map

I dette nabolaget ble den nigerianske kvinnen stuet inn i en leilighet sammen med flere andre prostituerte.

Kvinnen ble først fraktet til Spania der hun jobbet som prostituert. Deretter ble hun sendt til Norge via Sverige. I Norge ble hun kjørt til leiligheten på Torshov der hun møtte den tiltalte kvinnen. I følge tiltalte ble hun avkrevd 3500 kroner i månedlig husleie. Her fikk hun beskjed om at «hun måtte prostituere seg ute, ikke inne, og at jobben var hard» eller lignende står det i tiltalen.

Saken fra Oslo tingrett er ikke unik. I 2010 ble en 30 år gammel kvinne dømt til seks års fengsel i Sverige for å ha deltatt i å tvinge flere nigerianske kvinner til prostitusjon ved bruk av trolldom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere