RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lurte ansatt til å betale bot

Foto: Erik Johansen / SCANPIX
Bergenseren er ingen sterk kandidat til årets sjef.

(iBergen.no) Nå må han i fengsel for røverhistorien, samt flere innbrudd og tyverier.

Ga falsk navn
28-åringen ble stoppet av politiet i en trafikk-kontroll i Fyllingsdalen for litt over to år siden. Bedriftslederen hadde ikke selv førerkort og oppga derfor navn og personnummer til en av sine ansatte da han ble bedt om å oppgi personalia.

Ved en tilfeldighet var politiets datasystem ute av funksjon da han ble stoppet, og politipatruljen kunne dermed ikke sjekke om personen han utga seg for hadde gyldig førerkort.

Truet med bot
I den tro at 28-åringen var den han hevdet å være, lot politimannen ham kjøre videre, men ikke uten en advarsel. For han fikk klar beskjed om at førerkortstatus ville bli sjekket så snart systemet fungerte igjen, og han ville bli anmeldt dersom det viste seg at han ikke hadde lov til å kjøre bil.

Kort tid etter at 28-åringen hadde kjørt fra stedet, kunne datasystemet avsløre at mannens ansatt hadde fått førerkortet inndratt dagen før. Dermed ble det sendt ut en etterlysning på bilen 28-åringen kjørte.

Betalte boten
Da han senere ble stoppet i Laksevåg, fastholdt han den falske identiteten. Fortsatt i den tro at han snakket sant, sa politimannen at han nå ville bli anmeldt og bøtelagt for forholdet.

En stund senere ble boten på 7000 kroner sendt til mannens arbeidstaker. Han vedtok forelegget og betalte. Da det senere kom fram at det var sjefen hans som var synderen, ble boten annullert og pengene tilbakebetalt.

- Mangel på respekt
Men 28-åringen lot seg ikke stoppe av førerkort-fadesen. Ytterligere fire ganger ble han tatt på fersken bak rattet uten lappen. Disse gangene oppga han sitt eget navn.

«Tiltalte synes å ha en suveren mangel på respekt for kravet til at han skal ha førerkort for å kjøre bil.» var Bergen tingretts karakteristikk av mannens handlinger.

I tillegg var han også en aktiv innbruddstyv. I løpet av to dager våren 2008 brøt han seg inn i flere forretninger og byggeplasser, der han blant annet forsynte seg med diverse verktøy.

Retten dømte ham til åtte måneders ubetinget fengsel og en bot på 5000 kroner. Han mistet også førerkortet for alltid.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere