*Nettavisen* Nyheter.

Lurte ektefeller én etter én

Mannen ble dømt for svindel mot kvinnen. Men bare fem dager senere gikk han over til å svindle eksmannen hennes.

22.01.09 15:51

(iBergen.no) Nå er han også dømt for svindelen mot ham.

Forfalsket giroer
Våren 2008 sendte 45-åringen inn betalingsgiroer forfalsket med kvinnens navn til banken. På den måten svindlet han til seg 77.000 kroner.

Bedrageriet fikk en bråstopp da han forsøkte å opprette et lån i en privat finansieringsinstitusjon og en lånebekreftelse ble sendt til kvinnen.

- Jeg var misunnelig
Kort tid etter tilsto han saken i Nordhordland tingrett og begrunnet svindelen med at han var misunnelig på kvinnens romslige økonomi. Straffen ble fengsel i 60 dager.

Men han lot seg ikke avskrekke av fengselsstraffen. For bare fem dager etter dommen falt var han i full gang med å svindle kvinnens fraskilte ektemann på nøyaktig samme vis.

Med falsk underskrift på betalingsgiroer tappet han mannens konto for til sammen 66.800 kroner. Også denne gangen tilsto han da han ble avslørt.

Fortsatte fram til soning
Da saken ble avgjort i Nordhordland tingrett denne uken, merket dommerne seg den korte tiden det gikk mellom den forrige dommen og de nye lovbruddene.

«Han ble (...) domfelt for tilsvarende forhold som fant sted i mars - mai 2008. Til tross for dette fortsatte siktede med lignende kriminalitet fram til den dagen han ble satt inn for soning av dommen.» skriver retten.

Nok en gang ble han dømt 60 dager fengsel. Han må også betale tilbake pengene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.