*Nettavisen* Nyheter.

Lurte med Margrethes hobbykunst

I all hemmelighet har en dansk museumsdirektør hengt opp amatørbilder malt av dronning Margrethe sammen med andre store kunstnernavn.

20.03.06 12:49

(SIDE2): Direktøren for Statens Museum for Kunst, Allis Helleland har sørget for at tre av dronning Margrethes landskapsmalerier har blitt en del av museets samling. Bildene henger dermed ved siden av flere av malerkunstens store navn på det danske nasjonalgalleriet, skriver Ekstra Bladet.

Flere av Danmarks kunsteksperter ble svært forundret da avisen avslørte at dronningens malerier er plassert side om side med berømte malere som Peter Paul Rubens.

Museet har vært tause om bildene, som ble hengt opp den 18. mars i fjor.

- Jeg har ikke hørt et ord om det, og det er neppe tilfeldig. Hvis de hadde gått ut og slått på stortromma for å få reklame, så hadde de fått noen på nakken. Dronningens talent rekker jo ikke til det her, og det vet Allis Helleland jo også godt, sier redaktør av Kunstavisen, Tom Jørgensen til avisen.

Det danske hoffet ønsker ikke å kommentere saken utover at de bekrefter at dronningen har donert bilder, men ikke tatt betalt.

Annonsebilag