RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lurte pirater med spyware

Sist oppdatert:
Filmindustrien bruker nå ulovlig spionvare for å ta pirater.

Til tross for at det er musikkindustrien som har fått mest pepper i media om sine metoder for å ta personer som laster ned ulovlig musikk fra nettet, så har heller ikke filmindustrien stått helt på sidelinjen.

Går nye veier i kampen mot piratene
Nettstedet ZeroPaid hevder nå å ha avslørt at antipiratselskapet MediaDefender, som jobber på vegne av den amerikanske filmbransjeorganisasjonen Motion Picture Association of America (MPAA), har gått drastisk til verks for å ta pirater.

MediaDefender står bak det ukjente nettstedet MiiVi.com som siden mars i år tilsynelatende har tilbudt nedlasting av hele spillefilmer, og som åpenbart har henvendt seg mot de mindre erfarne brukerne,

  • Skjermbilder av nettstedet kan du se her.

Benyttet spionvare
Nettstedet har også tilbudt en applikasjon som skulle få opp nedlastingshastigheten, men det programmet egentlig gjorde var å søke gjennom brukernes datamaskiner på leting etter «ulovlige» filer, for så å sende bevis tilbake til antipiratselskapet.

Antipiratene har nå med andre ord begynt å benytte ulovlig spionvare i kampen mot lovbryterne.

Fjernet etter avsløring
ZeroPaid skal ha fått et tips fra en av administratorene bak piratnettstedet The Pirate Bay, og de fant fort ut at MediaDefender stod som eier av nettstedet. Kort tid etter at ZeroPaid publiserte denne informasjonen ble eierinformasjonen om nettstedet forandret, men IP-adressen skal fortsatt peke tilbake på selskapets adresse i Los Angeles.

10 timer senere rapporterer Tech.Blorge at nettstedet ble fjernet helt. Det er nå erstattet med en ren reklameside.

Nettbrukere er nå i harnisk over bruken av det som omtales som ulovlige metoder ved å lokke folk til å begå ulovlige handlinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere