*Nettavisen* Nyheter.

Lurte pokerstjerne trill rundt

Frode Fagerli (36) lurte pokerstjernen Marcel Lüske trill rundt i EPT-turneringen i Østerrike.

09.10.06 06:21

Den tredje runden i European Poker Tour er ferdig med spilledag 1A og B i Baden i Østerrike, og sju av totalt 30 nordmenn er fortsatt med i turneringen. 83 spillere er igjen av startfeltet på 330.

Førstepremien er på fire millioner norske kroner.

- Litt for kreativ
Askild Hansen ligger best an av våre sju håp, mens Frode Fagerli kom best ut av søndagens runde sett med norske øyne. 36-åringen fra Drøbak har 32.200 sjetonger, og ligger med det litt under gjennomsnittet.

- Det ble en jojodag. Jeg er egentlig skuffet over mitt eget spill på slutten, sier den nybakte barnefaren til Nettavisen.

Fagerli tapte rundt 20.000 i løpet av den siste drøye halvtimen. På det meste var han oppe i 63.000.

- Jeg klarte å røre meg ned, bygge meg opp igjen og røre meg ned igjen. Jeg ble nok litt for kreativ i dag, oppsummerer Fagerli.

Lurte Lüske i fellen
Et eksempel på Fagerlis kreativitet fikk den velkjente nederlenderen Marcel Lüske erfare da han satte seg ned ved nordmannens bord. Den prateglade pokerveteranen høynet fra tidligste posisjon i sin første hånd, og Fagerli svarte med å skyve alle sjetongene inn på bordet. Lüske kastet sin hånd, mens Fagerli viste opp bløffen: Q-2.

Like etterpå høynet Fageli nok en gang i en hånd mot Lüske, og da svarte nederlenderen med å satse alt han hadde. Men denne gang hadde nordmannen en hånd - faktisk den aller beste starthånden det er mulig å få: A-A (essepar). Lüske fikk ingen hjelp av felleskortene og røk dermed ut av turneringen.

- Jeg har spilt mye med Lüske, og han gjør alltid sånn når han kommer til et nytt bord. Jeg hadde mye chips, og det var ingen fare hvis jeg røk i den hånden. Han skal ha en god hånd der for å syne. Men det var litt morsomt å vise ham Q-2, ler Fagerli.

- Og det var selvfølgelig helt perfekt at jeg fikk et essepar like etterpå.

To Norsemen videre
Også Fagerlis norsemenkollega Edgar Skjervold er med i millionkampen. Den tidligere verdensmesteren i nettpoker har 13.800 etter en tung avslutning på søndagen. 32-åringen tapte blant annet en stor pott med et kongepar mot et damepar, og falt ned fra 36.000.

- Jeg er veldig happy. Det kunne selvfølgelig vært litt annerledes, men jeg er veldig happy, sier Norsemens manager Rolf Woods til Nettavisen.

Woods oppdaterer fra turneringen i Østerrike på lagets hjemmeside, www.norsemenpoker.com.

- Men nå er jeg sliten. Jeg har regnet ut at jeg har gått 16.000 trapper på to dager, ler Woods.

Stillingen etter dag 1A og B (kun nordmenn):
Askild Hansen (Ladbrokes CardPlayers): 55.700
Vegard Nygaard (Team Alpha): 34.800
Frode Fagerli (The Norsemen): 32.200
Åge Spets (Ladbrokes CardPlayers): 31.500
Kristian Kjøndal (Team Eurolinx): 28.000
Ronny Eidem 15.500
Edgar Skjervold (The Norsemen): 13.800

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.