Lurte sin gravide kjæreste til å ta abort

Foto: Skjermdump Youtube

Nå er 28-åringen siktet for overlagt drap.

17.05.13 15:25

28 år gamle John Andrew Welden er siktet for overlagt drap etter at han lurte sin gravide kjæreste til å ta abort, skriver New York Daily News.

Florida-mannen er sønn av en gynekolog, og hadde således enkel tilgang på abortpillen han brukte for å lure kjæresten Remee Lee.

Lee var seks uker og fem dager ut i graviditeten da hun mistet sitt ufødte barn.

Paret hadde da vært sammen i syv måneder, og helt siden de fant ut om graviditeten i februar hadde de vært uenige om de skulle beholde barnet eller ikke.

- Jeg var klar til å gå hele løpet og beholde barnet, men det ønsket han ikke, forklarer jenta til WPTV News.

Sa det var antibiotika
Den siktedes far er som nevnt gynekolog, og det var han som foretok undersøkelsen og bekreftet graviditen av Lee i februar. Underveis i undersøkelsen ble det foretatt blodprøver av den 26 år gamle jenta. Dagen derpå informerte Welden kjæresten sin om at blodprøvene hadde vist en bakteriell infeksjon.

Han ga henne derfor en pille han hevdet var antibiotika.

Men pillen skal ha vært Cytotec - en pille som brukes for å foreta en abort. Dermed mistet hun barnet, seks uker inn i graviditeten.

- Når en kvinne frarøves muligheten til å gi liv til et barn, er det ikke mulig å gjøre større skade mot noen. Hun er helt forferdet, og kan ikke tro at dette har skjedd henne, sier Lees advokat Gil Sanchez ifølge Huffington Post.

Hun har selv latt seg intervjue om saken, og er sjokkert over kjærestens handlinger.

- Han kom til huset mitt med pillene, som var det våpenet han valgte, beskriver Lee til WPTV News.

(Artikkelen fortsetter etter bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: NEWS CHANNEL 5 / PINELLAS COUNTY SHERIFF'S OFFICE

I god tro svelget hun en av pillene og dro på jobb. Den påfølgende søndagen følte hun seg svært dårlig og opplevde blødninger fra vagina. Legene på sykehuset fortalte henne at hun hadde mistet barnet som følge av Cytotec-piller.

Skrapte vekk navnet
Da Welden dro på sykehuset for å treffe kjæresten senere på dagen, skal han ha innrømmet at han hadde gitt henne abort-piller.

- Han brukte graviditeten som min akilleshæl. Han visste at jeg ville gjøre det beste for barnet, derfor tok jeg pillene (som hun trodde var antibiotika), sier Lee.

Ifølge New York Daily News har Welden innrømmet overfor FBI at han skrapte vekk Cytotec-merket fra pilleboksen, slik at kjæresten ikke skulle ane ugler i mosen.

Nå er han altså siktet for overlagt drap, i tillegg til at Lee har saksøkt ham for 15.000 dollar. Blir han dømt, risikerer han å tilbringe resten av livet bak murene.

Her kan du se reportasje om saken:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.