*Nettavisen* Nyheter.

Luxembourg vil innfri EU-krav om kontoinformasjon

Brussel (NTB-AFP): Luxembourg bekreftet onsdag at landet vil følge EUs regler for automatisk utveksling av bankkontoinformasjon.

10.04.13 15:19

Kritikere mener landets finanssektor hittil har hatt store fordeler av landets sterke tradisjon for taushetsplikt hos bankene.

- Luxembourg er klar for denne endringen, sa statsminister Jean-Claude Juncker onsdag, samtidig som han bekreftet at EU-systemet kan innføres fra 2015.

Samtidig insisterte Juncker på at landet ikke lever «av skitne penger og skatteunndragelse». Han bekrefter også at han har vært under sterkt press fra USA i denne saken.

De nåværende EU-reglene, som Luxembourg også er forpliktet til å følge, sier at land skal hjelpe hverandre med å bekjempe skatteunndragelse ved å sikre utveksling av kontoinformasjon. I januar 2015 endres dette systemet til å bli automatisk, og det utvides samtidig til å gjelde selskaper, livsforsikring, pensjon og eiendomsinvesteringer.

I likhet med Kypros regnes Luxembourg som et skatteparadis, og bankene i det vesle fyrstedømmet er blitt sterkt kritisert. I kjølvannet av finanskrisen er kravene om større åpenhet blitt sterkere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.