RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løy om incest - dømt

Sist oppdatert:
17-åringen ville imponere vennene sine og løy om seksuelle overgrep. Det endte med at faren ble arrestert og siktet for incest.

Bergen tingrett dømte jenta til seks måneders betinget fengsel torsdag.

Bundet til sengen
Fire dager i slutten av januar utviklet seg til et mareritt for jenta og hennes familie, da venninner av henne fortalte sine foreldre om en betroelse hun hadde kommet med. 17-åringen hadde fortalt en detaljert historie om hvordan faren hadde bundet henne og utført seksuelle overgrep. Det venninnene ikke visste var at hele historien var oppspinn, fortalt for å imponere.

Følgende ble katastrofale. For jenta måtte ble sendt til undersøkelse på legevakten av venninnens foreldre. Der følte hun at hun måtte fortsette å fortelle løgnen, hvilket førte til at legen anmeldte faren hennes for incest. Snart ble faren pågrepet og siktet for overgrep.

Tilsto etter fire dager
I dagene som fulgte var 17-åringen inne til to politiavhør, hvor hun fastholdt historien. Faren forsøkte samtidig fortvilet å hevde sin uskyld. Etter fire dager klarte ikke jenta mer og tilsto løgnen overfor politiet. Voldtektssaken ble henlagt og faren løslatt. Samtidig ble jenta siktet for feilaktige anklager og forklaring.

I retten fortalte hun hvordan hun var blitt fanget i sin egen løgn. Hun var på den tiden i et miljø der det var viktig å ha en dårlig fortid og løgnen ble fortalt for å skape et bilde av henne selv som passet inn i miljøet. Hun hadde også kranglet med faren dagen i forveien.

Trass i hennes unge alder og tilståelse, så ikke retten noen grunn til å la henne slippe unna fengselsstraff, og dømte henne til seks måneders fengsel. Den ble gjort betinget riktignok, men likevel vil hun få saken på rullebladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere