RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Løy seg til leteaksjon i fylla

Sist oppdatert:
Det hele startet med en bilulykke i fylla og endte med storstilt leteaksjon på sjøen etter båtpassasjerer som ikke fantes.

Nå må den standhaftige strilen i fengsel etter å ha gjort seg skyldig i det ene lovbruddet etter det andre på flukt fra lovens lange arm.

Ringte politiet
I ren amerikansk filmstil viklet den fulle strilen seg inn et stadig mer innfløkt nett der han i utgangspunktet prøvde å komme unna en utforkjøring i fylla.

Snøballen startet å rulle i Fjell på Sotra 8. oktober i fjor. Like før midnatt var han på vei til noen venner. Men bilkjøringen ble så som så, for med en promille på 1,34 var mannen alt annet enn klar i toppen. Ikke hadde han førerkort heller. Det endte som det måtte gjøre, i en grøft utenfor veien. Fortumlet oppsøkte han nærmeste hus og ba dem ringe Falck. Men de snarrådige beboerne i huset oppfattet raskt at mannen var full som et fly og ringte politiet i steden.

Flyktet gjennom skogen
Da 45-åringen skjønte at politiet var på vei, tok han beina fatt og flyktet gjennom skogen. På andre siden av treholtet kom han på en hytte. For å gjemme seg for politiet, knuste han en rute og tok seg inn i den ubebodde hytten. Der oppdaget han en nøkkel som viste seg å tilhøre en skjærgårdsjeep som lå fortauet ved bryggen. Fremdeles i «Jaget»-modus stjal han båten og med et lite dunk, la han til sjøs ut mot Askøy.

Men midt ute på havet gikk det opp for han at dunket han hadde hørt idet han førte båten ut mot åpent vann, ikke akkurat var av ubetydelig art. Vannet begynte å sildre inn fra båtbunnen og snart var båten så full i vann at den var i ferd med å gå under. Strilen måtte kaste seg i vannet og svømte mot land, der politiet sto og ventet.

Løy om medpassasjerer
Av en eller annen grunn trodde han at han ville slippe billigere unna, hvis han fikk politiet til å tro at han hadde hatt to passasjerer med seg i båten. Dermed satte han igang en dramatisk leteaksjon der mannskap fra både politi, marinen, luftambulanse og dykkere fra brannvesenet deltok. Etterhvert kom det fram at mannen hadde vært ganske alene i båten.

45-åringen ble øyeblikkelig pågrepet og satt i arresten. Blodprøven viste den høy promillen 16 timer etter pågripelsen. I tillegg ble det funnet spor av narkotiske stoffer.

Fredag tilsto strilen uforbeholdent hele det vanvittige fluktløpet i Midhordland tingrett. Dommeren mente at allmennpreventive hensyn tilsa en streng reaksjon mot 45-åringen og dømte ham til 60 dagers fengsel hvor 30 av dem må sones bak murene. Han må også betale en bot på 43.000 kroner og erstatning på 29.600 for den havarerte båten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere