RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lydbøker blir stadig mer populære

Det er stadig flere nye bøker som også kommer som lydbok. Hos landets største bokhandlerkjede har lydboksalget økt med hele 70 prosent i løpet av de to siste årene.

På kort tid har både antall utgitte titler og solgte bøker på cd skutt i været. Mange flere enn før ønsker heller å få boken lest opp for seg enn å lese den selv, skriver Newswire.

– Før var lydbøker nesten utelukkende for de svaksynte, med et ganske snevert utvalg av titler å velge mellom. Nå øker antall tilgjengelige titler svært raskt. Samtidig blir mange bøker tilgjengelige som lydbok nesten samtidig med den vanlige boken, forklarer Marit Gatevold i Norli. Bare i høst har de to store lydbokforlagene her i landet, Lydbokforlaget og Fono Forlag, gitt ut nærmere 40 titler som lydbøker.

Selv om det stadig kommer flere voksenbøker på cd er det fremdeles barnebøkene som regjerer markedet. Overgangen fra kassett til cd gjør at lydbøkene blir lettere å ta med seg, fordi det er plass til mye mer på en cd.

– Tilbakemeldingene vi får er at folk gjerne setter på en cd med bokopplesning når de kjører bil. Enten for egen del eller for at barna skal noen å sysselsette seg med, sier Gatevold, som opplyser at bokhandlerne merker en voldsom interesse for lydbøker i forkant av ferier.

Gavetips:
Besteselgere lydbøker i november, uavhengig av sjanger og basert på Norlis 52 bokhandlere over hele landet:
1.) Herbjørg Wassmo: Flukten fra Frank (voksen)
2.) Anthony Buckeridge: Stompa lager jul (barn/voksen)
3.) Arne Svingen: Flekken (barn)
4.) Jostein Gaarder: Appelsinpiken (ungdom)
5.) Marit Nicolaysen: Svein og rotta og det store gavekaoset (barn)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere