*Nettavisen* Nyheter.

Lykkelig gift gjør deg slank

Lever du i et lykkelig ekteskap, har du mindre sannsynlighet for å legge på deg eller få alvorlige sykdommer. Les forskernes resultater her.

17.09.03 12:25

I septemberutgaven av bladet Health Psychology offentliggjøres en undersøkelse gjort ved universitetet i Pittsburgh. Psykologer og studenter ved universitetet har målt kvaliteten på ekteskap og har kommet med oppsiktsvekkende resultater.

Ifølge Pittsburgh Post-Gazette viser undersøkelsen at kvinner som lever i lykkelige ekteskap har mindre sannsynlighet for å få hjerteproblemer, oppleve depresjon eller angst samt opplevde mindre stress i hverdagen.

Lykkelig gjør deg slank
En av delene av undersøkelsen som kanskje vil føre til en intensifering i jakten på drømmemannen blant norske kvinner er at et lykkelig ekteskap gjøre deg slank.

Resultatene i undersøkelsen viste nemlig at de av kvinnene som mente de levde i et ekteskap som ikke var tilfredsstillende la på seg, mens kvinner som var fornøyde i sitt ekteskap ikke gjorde dette.

- Hvis de er i et lykkelig ekteskap er de mer motivert for å holde seg i form, sier A. Matthews til Pittsburgh Post-Gazette – en av psykologene som har jobbet med undersøkelsen.

Ekteskap gjør deg frisk
Undersøkelsen viste også at om man var fornøyd med en del av ekteskapet var det svært sannsynlig at man var fornøyd med andre deler. Undersøkelsen viste også signifikante helsefordeler med et lykkelig ekteskap.

Mest helsefarlig er det å være i et ulykkelig ekteskap, da er det bedre å være skilt eller singel – viser undersøkelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.