Gå til sidens hovedinnhold

Lykkelig løsning for leger

Usikkerhet for fremtiden har preget legene på Lambertseter det siste året. Men nå har saken endelig fått en lykkelig slutt.

LAMBERTSETER: Lambertseter Legesenter ble etablert i 1976 av to leger.

Det var da et kommunalt legesenter. Helt siden den gang har legene holdt til på Lambertseter senter, i den gamle "skomakergata".

– Jeg kom inn som lege nummer tre i 1983, forteller Øyvind Bjerve.

I dag er det seks leger ved Lambertseter Legesenter og de betjener i alt cirka 6500 pasienter i området. Etter forhandlinger med bydelen ble legesenteret privat i 1996.

– Vi kjøpte opp utstyret av bydelen, og vi tenkte aldri på at vi ikke kunne bli værende på senteret, forteller Bjerve.

Brakketilværelse

Men våren 2007 kom beskjeden om at et nytt senter skulle bygges og bygningen legene holdt til i skulle rives. Legene hadde ikke kontrakt med Obos som eide bygningen, men leide av bydelen.

– Derfor hadde vi heller ingen rettigheter, sier Bjerve.

I april 2007 flyttet legene inn i midlertidige brakker på andre siden av Cecilie Thoresens vei.

– Det har vært en stressende og dyr erfaring, smiler Bjerve som kan røpe at de seks legene har måttet bruke en kvart million kroner hver av egen lomme på brakketilværelsen.

I tillegg til en dyr midlertidig brakketilværelse, har legene slitt med å finne nye egnede lokaler i området. Brakkene kunne bare brukes ut 2010 så det begynte å haste med å finne lokaler.

– Det er derfor svært hyggelig at vi nå har funnet en god løsning, sier en lettet lege.

Nye lokaler

Legesenteret har nemlig inngått kontrakt om å leie nye lokaler i Mellombølgen 47. Det er Blåfjell borettslag som er utleier.

– Vi fikk en telefon fra borettslaget med tilbud om å overta et lokale på 400 kvadratmeter. Vi synes det er et ypperlig lokale midt i vårt kjerneområde, like ved Munkelia T-bane, forteller Bjerve.

I dag huser lokalet en glassmester.

– Vi skal bruke høsten på å planlegge. 1. januar overtar vi lokalene og så følger en oppussingsfase. Vi regner med å flytte inn i oktober 2010 i god tid før vi må ut av brakkene, sier han og legger til:

– Så dette er en lykkelig løsning på en lang og stressende periode for oss og våre pasienter. Jeg vil for øvrig berømme pasientene våre som har vist en masse sympati og forståelse for vår situasjon, avslutter Øyvind Bjerve.

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?