RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lykkeligere med rå sex?

(Colourbox)
Sist oppdatert:
En ny undersøkelse antyder at sadomachositisk sex er bra.

(SIDE2): En australsk undersøkelse antyder at menn som har sadomachosistisk sex kan være lykkeligere enn andre menn.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mindre stress
Studien fant at menn som driver med denne formen for sex scorer atskillig lavere enn andre på skalaen over psykologisk stress.

Forskerne mener at det kan henge ammen med at disse mennene er i mer harmoni med seg selv, fordi de er opptatt av noe uvanlig, og er komfortable med det. Dette ble derimot ikke undersøkt nærmere i undersøkelsen.

- Mennesker med disse seksuell interessene har lenge blitt sett på av medisin og loven som, på det beste, som skadet og med behov for behandling og, på det verste, farlige og med behov for rettslig regulering, skal professor Juliet Ritchers ha uttalt ifølge Sydney Morning Herald.

Seksuell subkultur
Undersøkelsen viser at de som praktiserer sadomachosistisk sex ikke har vært utsatt for seksuell utnyttelse, eller gjør dette fordi de er seksuelt mangelfull på noen som helst måte.

- Våre funn støtter ideen om at bondage og disiplin og sadomasochisme rett og slett er en seksuell interesse eller subkultur attraktiv til en minoritet, skal Richter og hennes kolleger skrevet i Journal of Sexual Medicine.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere