RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyn boikotter Vålerenga Mot Rasisme

Sist oppdatert:
VALLHALL (vif.no): Lyn mener at Vålerenga Mot Rasisme-logoen må tildekkes når Lyn og landslaget spiller på Ullevaal. - Trist, jeg håpet de kunne se bak logoen og heller se budskapet, sier Torhild Strand i Vålerenga Mot Rasisme til vif.no.

Under de to siste landskampene mot Malta og Ungarn måtte Norges Fotballforbund dekke til reklameplakatene for Vålerenga Mot Rasisme på Hafslund-tribunen med blå lakner. Lyn hadde protestert.- Dette er som Lyns tilhengerskare. Hvor liten kan man bli?, spør informasjonsdirektør i Hafslund, Frode Geitvik i tirsdagens utgave av Verdens Gang.

Han fortsetter slik i samme avis:
- Dette er antirasistisk arbeide. Jeg synes det er grenser for smålighet.

Kommentarene har skapt reaksjoner:

- Jeg ser i ettertid at de kan være litt sleivete, og det beklager jeg. Poenget er vel heller at Vålerenga er så mange, sier Geitvik til vif.no.

- Men dette må ikke ta fokuset vekk fra saken. Det burde ikke vært vanskelig å stå sammen om dette. Hadde Lyn tatt kontakt oss ville vi innvitert de med. Det var klarert med Vålerenga allerede.

- Nå er Norges Fotballforbund med oss, sier Geitvik.

- Bør stå sammen
- Det er synd vi ikke kan stå sammen. Jeg håper virkelig det eneste som provoserer Lyn og deres supportere er VIF-logoen, sier leder for Vålerenga Mot Rasisme Torhild Strand, til vif.no.

Og legger til:
- Da må de i tilfelle bli provosert når de beveger seg andre steder i byen også. For det er faktisk mulig å støte på en VIF-logo mange andre steder enn på Ullevaal. På landskamp-arenaen deler vi hus med Lyn og Norges Fotballforbund. Det ser latterlig ut å dekke over et slikt budskap.

- Fillesak
I følge VG mener Lyns markedsdirektør at dette er en fillesak. Men at han er opptatt av de prinsipielle sidene av saken.
- Vi er tre aktører på samme arena. Det er viktig med gjensidig respekt og klare spilleregler. Jeg tror vi kan få forståelse for at vi misliker reklame for VIF på våre hjemmekamper, mens landslaget bør være klubbnøytral, sier Woods.

Norges Fotballforbund har nå vurdert saken og kommet til at Vålerenga Mot Rasisme-reklamen kan vises under landskamper.

Ok for NFF
- VIF-logoen er liten og markeringen marginal, sier markedsdiorektør i NFF Ronny Aasland til VG.
Han sier ifølge VG at logoen naturligvis tildekkes på Lyns hjemmekamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere