Gå til sidens hovedinnhold

Lyn, torden og 30 grader

Og onsdag skyllet regnet ned i Oslo. Se det utrolige værvarselet!

Onsdag ved 16-tiden rammet en kraftig, men lokal regnbyge Oslo sentrum.

Sjokkregn
Sjokkerte Oslo-borgere løp inn under tak og brukte bager, poser og andre ting til å dekke seg for regnværet.

– Små og lokale regnbyger er et veldig typisk trekk ved varme somrer, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

- Det er fortsatt noen små byger og det ser ut til å kunne komme flere inn over hovedstaden, sier Korneliussen ved 17.45-tiden.

Han sier at innbyggerne på sørøstlandet kan vente seg mer vær av dette slaget.

– Fra indre Trøndelag og sørover langs svenskegrensen ned til Østfold venter vi en god del lokale nedbørsbyger. Det skjer når høytrykket trekker seg litt unna, sier Korneliussen.

Lyn og torden
Og ja, disse lokale bygene kan gi deg mer enn bare regn.

– Enkelte av bygene er nokså intense. Der blir det mye regn, og vi kan helt klart vente oss at det blir en del torden, sier han.

Lufttemperaturene holder seg også høye.

– Det er fortsatt veldig varmt i sør og en god del kjøligere i nord. Det blir ikke så varmt på Vestlandet de neste dagene som hva det har vært i dag, men generelt holder temperaturene seg stabile de kommende dagene, sier Korneliussen.

Klart for lynshow
At det er varmt i lufta gjør at det vil øke på med regnskyer de neste dagene. Dermed kan det se ut til å bli kraftige tordenbyger.

– Det kan bli et lynshow lignende det vi opplevde et par ganger i fjor. Det er en del futt i det værsystemet som kommer mot Oslo-området nå, sier Korneliussen.

Korneliussen forteller at det trolig blir lyn allerede torsdag.

- Men fredag ser det ut til å bli mest intenst, sier han.

Hete badetemperaturer
Og skulle du tenke på å bade mellom lynnedslagene, så er badetemperaturen innbydende nok.

– Badetemperaturene generelt i landet vil ikke endre seg stort de neste dagene. Tvert imot, de vil stige sakte, men sikkert, sier Korneliussen.

Kommentarer til denne saken