Gå til sidens hovedinnhold

Lys fremtid for Slemdal skole, Hemingbanen, Frogner stadion og Bygdøhus

Fortvilte foreldre ved Slemdal skole kan glede seg og idretten kan juble over det Frp fikk til i det borgerlige budsjettforliket.

OSLO VEST: Onsdag sist uke sto foreldre frem sammen med Camilla Wilhelmsen (Frp) på Slemdal skole og fortalte om hvor ille tilstanden er ved den nedslitte skolen. Torsdag kom gladmeldingen med budsjettavtalen som Frp har gjort med Høyre, Venstre og KrF.

Det ble innarbeidet et forpliktende verbalvedtak som sier: «Byrådet bes igangsette prosjektering av rehabilitering og utvidelse av Slemdal skole.»

Høy prioritet

– Jeg er så glad. Dette er en forpliktelse og vil inngå i skolebehovsplanen. Endelig har foreldrene, barna og ansatte ved Slemdal skole blitt lyttet til. Denne saken har hatt høy prioritet hos Frp, sier Camilla Wilhelmsen, politisk nestleder i Oslo Frp.

– Dette var utrolig gode nyheter. Endelig skal barna og lærerne få et bedre sted å være. Dagens skole er overmoden for rehabilitering og etter mange års arbeid for å få det til har vi blitt hørt. Vi er veldig glade i dag. Nå er det viktig med god organisering og rask fremdrift. Vi tar opp fremdriftsplanen med byrådet over jul og vil jevnlig oppdatere at det følges opp og hvem som bidrar, sier FAU-representant Ingeborg Sæveraas.

250 millioner til Frogner stadion

Camilla Wilhelmsen forteller også at det allerede har kommet flere telefoner fra representanter for idretten.

– Det er stort at vi har fått gjennomslag for utbygging av Frogner stadion. Nå skal det bli flerbrukshall og Sonja Henie ishall blir realisert. Det er på høy tid i en bydel som ikke har en eneste offentlig idrettshall. Det er budsjettert med 270 millioner kroner de neste tre årene. Vi har også fått på plass midler til kunstgressdekke på de baner som var innstilt av Oslo Fotballkrets, sier Wilhelmsen.

Kunstgress til Hemingbanen

Det betyr at Hemingbanen i likhet med Holmlia, Rustad og VIF (Valle 1) er blant dem som får nytt kunstgress i budsjettavtalen. DittOslo skrev i november om den nedslitte kunstgressbanen som ikke kom med i byrådets budsjettforslag. Nå er de altså inne.

– Vi er veldig glade. Dette er til det beste for alle brukere av banen som kommer fra hele bydelen, sier daglig leder i Heming IL, Einar Eide–Fredriksen.

12,5 millioner til Bygdøhus

I tillegg er det satt av 12,5 millioner til stiftelsen Bygdøhus, som går til utomhusarbeider med kunstgressdekke og kunstisflate, samt basketarena og oppgradering av tennisanlegg.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai