Gå til sidens hovedinnhold

Lys i løypa

Det er nå mulig å gå fra Ellingsrud til Mariholtet i fullt opplyste spor. Friluftsetaten melder om gode skiforhold.

ELLINGSRUD: Presseansvarlig i Friluftsetaten Anne Aakervik forteller at lysløypa stod ferdig rehabilitert like før jul.

– Stolpene er skifta, og man har fått mer miljøvennlige lysarmaturer. Det er meldt fra om noe ustabilitet, ved at lysene skrur seg av og på. Dette vil vi rette opp i løpet av dagen, sier hun til Lokalavisen Groruddalen mandag.

God informasjon

Friluftsetatens nettsider finner man oppdatert informasjon om alt fra smøretips, når lysløypene sist ble preparert, føremeldinger, og oversikt over markastuenes åpningstider. Du kan også se hvor mange kilometer hver av løypene er, og hvorvidt det er to spor, eller muligheter for skøyting.

– Jeg har selv vært på ski i marka i jula, og sett mye folk og flotte forhold. Jeg vil på det sterkeste anbefale folk å komme seg ut i marka, sier Aakervik.

Fint utenfor løypene også

Snøforholdene er nå så gode at det også gir fine muligheter til å bevege seg utenfor de ordinære løypene.

– Folk behøver ikke å begrense seg til å bruke de godt preparerte løypene. Man kan også gå utenom supersporene dersom man virkelig vil ut i skogen. Det er fint mange steder nå, og utrolig pent med snø på trærne. Selv syns jeg det er flott akkurat når sola går ned i 14-15-tida, sier Aakervik.

Velger du å ta den 4,1 kilomter lange turen fra Ellingsrud og inn til Mariholtet, kan det være greit å vite at markastua her har utvidet åpningstid tirsdag til torsdag fra klokka 10 til 21. Mandager er den stengt. Fredager og lørdager holder den åpent fra klokka 10 til 16, og søndager til klokka 17.