RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lysbakken: - Regjeringen tar ansvar gjennom å handle

Oslo (NTB): SV-leder Audun Lysbakken var raus med rosen etter at statsminister og justis- og beredskapsministeren hadde gjennomført sine redegjørelser for Stortinget tirsdag.

- SV er glad for at regjeringen tar ansvar gjennom å handle. Vi har fått to konkrete redegjørelser med konkret oppfølging, sa Lysbakken, som også ga 22. juli-kommisjonen ros for sin grundighet og ærlighet.

- Den avdekket med all mulig tydelighet at den norske samfunnsberedskapen var for dårlig 22. juli 2011. Det avgjørende nå er å lære av våre feil, sa Lysbakken.

Han varslet at SV vil gå nøye gjennom kommisjonens anbefalinger og støtte de som fører til økt trygghet og bedre beredskap.

- Det slående med kommisjonens rapport er den systemsvikten som avdekkes, sa han og mente at det viktigste framover er å rette opp systemsvikten framfor å lete etter syndebukker.

Lysbakken sa også at det er på sin plass å diskutere om de tiltakene som skulle gi en mer effektiv og mindre byråkratisk sektor kan ha ført til det motsatte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere