Lysbakken: - Vi har vunnet viktige dragkamper

Oslo (NTB): - Tiden jobber for SVs standpunkt i klima- og miljøpolitikken, sa SV-leder Audun Lysbakken i NRKs partilederutspørring onsdag.

Utspørringen startet med asyl- og innvandringspolitikken. På spørsmål om hvor mange flere flyktninger SV vil at Norge skal ta imot, svarte Lysbakken at dette er avhengig av situasjonen i verden.

- Vi ønsker å ta imot flere FN-flyktninger, og vi har sagt at vi skal ha en asylpolitikk som legger til rette for at de som har et reelt beskyttelsesbehov, får komme hit, sa partilederen.

SV går til valg på at ingen nye områder skal åpnes for oljeboring i Norge. Selv om statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sier regjeringens politikk er at det skal være en skrittvis og forsiktig utbygging på norsk sokkel, sier Lysbakken at sannsynligheten for at SVs valgløfte skal oppfylles er ganske stor.

- Fordi vi i årene som har gått, har vunnet viktige dragkamper om sårbare områder. SV har hindret at oljeindustrien har kommet til i Lofoten, Vesterålen og Senja, men også andre viktige områder.

Tiden jobber for SVs standpunkt, mener Lysbakken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.