RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
ADVARER: SV-leder Audun Lysbakken advarer mot å bytte ut Torbjørn Jagland.
ADVARER: SV-leder Audun Lysbakken advarer mot å bytte ut Torbjørn Jagland. Foto: Håkon Mosvold Larsen

Lysbakken advarer mot å bytte ut Jagland

Sist oppdatert:
SV-leder Audun Lysbakken mener Høyre logrer for det kinesiske kommunistpartiet hvis partiet bytter ut Thorbjørn Jagland som leder for Nobelkomiteen.

Neste fredag offentliggjør Thorbjørn Jagland hvem som får Nobels fredspris for 2014. Det kan være siste gang han gjør dette dersom Høyre og Fremskrittspartiet får det som de vil. De to partiene har fra nyttår flertall i Nobelkomiteen, og dermed kan Jagland komme til å bli byttet ut.

– Vi vil naturligvis spille inn kandidater som hver for seg er kapable til å kunne lede Nobelkomiteen, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland til NTB.

SV-leder Audun Lysbakken advarer mot å bytte ut Jagland.

– Når Høyres stortingsgruppe har en åpen debatt om hvem som skal være leder, så er det et uklokt signal å komme med, for det vil bli oppfattet som om Norge gir etter for Kina. Og det er enda en gang et bilde av et Høyre som logrer for det kinesiske kommunistpartiet. Og det er ikke noe spesielt vakkert syn, sier SV-lederen til TV 2. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere