Lysbakken: Nyttårstalen vitner om manglende erkjennelse av økte forskjeller

Kritiserer Solberg:

KRITISERER REGJERINGEN: Audun Lysbakken (SV) sier at nyttårstalen til Erna Solberg (H) hadde flere gode intensjoner, men mener det hjelper lite når politikken hennes fører landet i feil retning. Her er de to avbildet i forbindelse med en partilederdebatt i 2017

KRITISERER REGJERINGEN: Audun Lysbakken (SV) sier at nyttårstalen til Erna Solberg (H) hadde flere gode intensjoner, men mener det hjelper lite når politikken hennes fører landet i feil retning. Her er de to avbildet i forbindelse med en partilederdebatt i 2017 Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

SV-leder Audun Lysbakken mener statsminister Erna Solbergs nyttårstale viser at hun ikke erkjenner at hennes regjering fører til økte forskjeller i landet.

– Med denne talen viser Erna Solberg at hun åpenbart ikke erkjenner at regjeringens politikk øker forskjellene i Norge og at regjeringen ikke gjør det som er skrikende nødvendig i kampen for å stoppe den klimakrisen verden er på vei inn i, mener Lysbakken.

Les også: Statsministeren bekymret over lave fødselstall, ber nordmenn lage flere barn

Videre sier Lysbakken at Solbergs tale hadde flere gode intensjoner, men han mener det hjelper lite når politikken hennes tar landet i feil retning.

– Denne regjeringen har blant annet stoppet barnevernsløftet, tatt penger og hjelp fra sårbare unger og familier og latt være å betale for overgrepsmottakene, sier han.

Les også: Erna Solberg stenger Facebook-veggen

SV-lederen legger til at han ikke har troen på en flertallsregjering.

– Jeg ser dystert på utsiktene til en flertallsregjering, der Erna Solberg har lagt svekkelse av abortloven på forhandlingsbordet, og som kommer til å bety enda mer til den økonomiske eliten og mindre til det som betyr noe for folk flest, sier han.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.