RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lysbakken politianmeldt for korrupsjon

Foto: Holm, Morten (SCANPIX)
Sist oppdatert:
En Venstre-politiker i Oppland leverte mandag politianmeldelse av SV-statsråden til Økokrim.

Lokalpolitiker Mikkel Dobloug ber om etterforskning av barne- og likestillingsminister Audun Bjørlo Lysbakken etter straffelovens paragrafer 275 og 276.

Dobloug mener det ikke er nok at Stortinget åpner kontrollsak mot Lysbakken.

- Dersom en vanlig person hadde blitt anklaget for korrupsjon så er det ikke nok å legge seg flat, slik Lysbakken har gjort. Det må være likhet for loven, sier Dobloug til tv2.no.

Mikkel Dobloug (V) som sitter i kommunestyret i Nord-Fron.

LES HELE POLITIANMELDELSEN HER

I politianmeldelsen skriver lokalpolitikeren at han «med stigende forbauselse har fulgt oppslag i media med hensyn til hvorledes barne- og likestillingsminister Audun Lysbakken fra Sosialistisk Venstreparti har bevilget midler fra det offentlige til det såkalte «Jenteforsvaret», opprettet i regi av Sosialistisk Venstrepartis egen ungdomsorganisasjon».

- Når Transparency International kaller dette for politisk korrupsjon, så mener jeg det er rett at dette også etterforskes av politiet, selv om vi ikke har et lovverk om politisk korrupsjon, sier Dobloug til tv2.no.

Ingen støtte sentralt
Venstre sentralt stiller seg ikke bak denne anmeldelsen.

- Dette må Mikkel Dobloug fullt og helt stå inne for som privatperson, så jeg har ikke noe partimessig kommentar til det, sier generalsekretær i Venstre, Terje Breivik, til Nettavisen.

Utover det vil han ikke kommentere saken, som skal til politisk behandling tirsdag.

Økokrim: - Vil ikke kommentere
Anmeldelsen er stilet til Økokrim og/eller Oslo politidistrikt.

- Når Økokrim mottar en anmeldelse, så vil vi ta stilling til hvordan vi skal håndtere den, sier Økokrim-sjef Trond Erik Schea til NTB.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, ei heller komme med generelle betraktninger rundt hva som må til for å dømmes for økonomisk utroskap eller korrupsjon.

Utdrag fra anmeldelsen:

Det synes ut fra den utvikling som er skjedd i saken ikke å herske noen tvil om at Audun Lysbakken samt de to statssekretærer som arbeider som hans nærmeste rådgivere og derved som øverste tjenestemenn i Barne- og likestillingsdepartementet grovt har tilsidesatt gjeldende rutiner for objektiv og habil saksbehandling, i det de i strid med sterke frarådinger fra embetsverket har prestert å tilgodese nærstående til det parti de representerer i regjeringen, navnlig Sosialistisk Venstreparti (SV) med midler i strid med regulativene for tildeling.

LES HELE POLITIANMELDELSEN HER

Saken oppdateres

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere