Gå til sidens hovedinnhold

Lysbakken-saken banket igjennom uten mer kritikk

Oslo (NTB): Saken som førte til at SV-leder Audun Lysbakken måtte gå av som statsråd, ble torsdag banket igjennom i Stortinget, med vedtak om å be Riksrevisjonen følge nøye med framover.

- Det at tidligere statsråd Lysbakken tok så klart ansvar for de manglene som ble oppdaget, medfører at det verken i innstillingen eller i debatten i dag er behov for å forsterke eller understreke disse kritikkverdige forholdene, konkluderte saksordfører og komitéleder Anders Anundsen (Frp) fra Stortingets talerstol.

Forslaget om å be «Riksrevisjonen følge opp departementenes tilskuddsforvaltning» ble onsdag enstemmig vedtatt etter det som trolig er de mest omfattende undersøkelsene kontroll- og konstitusjonskomiteen noen gang har fått gjennomført. Komiteen har ikke behov for å rette ytterligere kritikk mot departementer og enkeltstatsråder i lys av endringene og konsekvensene det kritiske søkelyset har fått.

SV-leder Audun Lysbakken valgte å gå av som barne-, likestillings- og inkluderingsminister etter at Dagbladet avslørte to saker hvor hans departement hadde tildelt penger til organisasjoner som står ham og SV for nære. (©NTB)

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå