RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STEM i VEI: Hvilken statsråd er best? Etter to år ved Kongens bord er det på tide å gjøre opp status, så stem nederst i saken.
STEM i VEI: Hvilken statsråd er best? Etter to år ved Kongens bord er det på tide å gjøre opp status, så stem nederst i saken.

Lysbakken skryter av statsråd: - Veldig flink, hyggelig og dyktig

Sist oppdatert:
SV-lederen med overraskende skryt til statsrådene.

Rergjeringen har sittet med makten i snart to år, og det er mange meninger om hvilke av statsrådene som har gjort den beste jobben.

Hvilken statsråd mener du gjør den beste jobben i regjeringen? Si din mening i avstemningen lenger ned!

SV-leder og tidligere barne-, likestillings- og inkluderingsminister Audun Lysbakken, mener det er flere som gjør det bra.

SV-leder Audun Lysbakken trekker særlig fra utenriksminister Børge Brende (H) når vi spør om hvilken statsråd han synes har gjort den beste jobben.

- Det er flere som gjør en god jobb. Jeg synes for eksempel Børge Brende gjør en god jobb for å representere Norge. Det er ikke alt jeg er enig med ham i, men jeg synes han er en veldig flink, hyggelig og dyktig fyr, sier Lysbakken til Nettavisen.

I en uhøytidelig spørreundersøkelse som Nettavisen publiserte tidligere onsdag, var det ved 20.40-tiden 12.300 personer som hadde stemt på hvilken statsråd de mener er den beste. Saken var også blitt delt over 950 ganger på Facebook, og debatten raser.

Så langt leder samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) soleklart med 42 prosent av stemmene. På andreplass ligger justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) med 17 prosent av stemmene.

Valgekspert: - Det er én som skiller seg ut 

Støre: - Statsråder er hardtarbeidende
Ap-leder og tidligere utenriksminister og helseminister Jonas Gahr Støre,  ønsker ikke å trekke fram navn, men skryter også av statsrådene.

- Jeg har ikke tenkt å plukke ut enkeltstatsråder. Jeg har sagt tidligere at alle de som er statsråder i Norge er hardtarbeidende, seriøse politikere, sier Støre til Nettavisen, og legger til:

- Jeg er ikke i tvil om at de våkner hver morgen og har lyst til å gå på jobb og gjøre en god jobb for Norge. Det har jeg respekt for, sier han.

Han påpeker at det å være statsråd er en tøff jobb.

Ap-leder Jonas Gahr Støre påpeker at det er tøft å være statsråd, og sier han har respekt for de som er statsråder.

- De har andre løsninger enn det jeg har, men mange av valgene de tar og måten de opptrer på, er det bred enighet om i Norge. Det å være statsråd i Norge er en tøff jobb, et stort ansvar, hardt arbeid, nesten ikke plass til noe annet. Og så er jeg dundrende uenig i en del av den poltikken de fører, men slik er det i et demokrati, sier Ap-lederen.

Eriksson: -Ekstra klapp på skulderen
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp), er enig med folkemeningen i avstemmingen så langt, at samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen har gjort en veldig god jobb.

- Skal jeg trekke frem en så vil jeg, som Frp-er, gi en ekstra klapp på skulderen til Ketil Solvik-Olsen, sier Eriksson til Nettavisen.

Han viser til at Solvik-Olsen har fått til mye blant annet på veisektoren.

- Han har fått på plass en stor og viktig Frp-sak med infrastrukturfondet, veiselskapet og tidenes løft på samferdsel med 55 milliarder kroner – som er syv milliarder mer enn hva de rødgrønne noen gang klarte å levere, sier han, og legger til:

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) mener kollega Ketil Solvik-Olsen har gjort en spesielt god jobb i regjeringen.

 - For første gang i historien går veietterslepet faktisk ned, vi klarer altså nå å vedlikeholde mer enn hva det er som forfaller, sier Eriksson.

- Er én som skiller seg ut
Valgforsker og professor Frank Aarebrot, er ikke i tvil om hvem han mener er regjeringens beste statsråd.

- Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen skiller seg ut som den som er mest tillitsvekkende og viktigst av statsrådene, sier Aarebrot til Nettavisen.

Aarebrot mener Frp-statsråden, sammen med sin nylig avgåtte statssekretær Bård Hoksrud, har gjort en veldig god jobb.

- Solvik-Olsen har vært lojal mot regjeringen, men samtidig har han på sitt felt greid å markere eget partis politikk, sier han.

Når det gjelder de statsrådene valgforskeren mener har gjort det dårligst i sitt virke, er det ett navn han trekker fram.

- Det største fallet er nok justisminister Anders Anundsen, som må sies å være regjeringens svakeste kort nå. Jeg trodde han ville bli en av de sterkeste ministrene i regjeringen, men jeg synes han har gjort en veldig dårlig jobb for regjeringen, sier Aarebrot.

Hvem er regjeringens beste statsråd? Stem her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere