Gå til sidens hovedinnhold

Lysbakken valgt til ny SV-leder

Lillestrøm (NTB): Audun Lysbakken (34) ble lørdag valgt til ny leder av SV med stort flertall. Det var ingen motkandidater, men 15 blanke stemmer.

Debatten på landsmøtet avdekket ikke noe grasrotopprør blant delegatene. Kun et fåtall utsendinger gikk åpent inn for Heikki Holmås fra talerstolen.

Det ble heller ikke satt fram noe benkeforslag om motkandidater. Protesten mot Lysbakken viste seg bare som et mindre antall blanke stemmer.

Det store flertallet for Lysbakken setter foreløpig sluttstrek for den dramatiske situasjonen som oppsto da han sist mandag gikk av som barne- og likestillingsminister. Fra flere hold i partiorganisasjonen ble det reist tvil om hvorvidt SV kunne være tjent med å ha en partileder som ikke sitter i regjering.

Som ny nestleder ble Inga Marte Thorkildsen enstemmig valgt. Den andre nestlederen, parlamentarisk leder Bård Vegar Solhjell, var ikke på valg.

I debatten før voteringen ble dette temaet knapt nok nevnt. Det blir opp til den nye ledelsen å komme fram til en praktisk ordning med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det er foreløpig ikke avklart hvem som blir nye SVs nye medlem av regjeringen. (©NTB)

Reklame

Spinnville priser på Comfyballs!