*Nettavisen* Nyheter.

Lysbakken vil bli SV-sjef

Foto: Trond Lepperød (Mediehuset Nettavisen)

SV-nestleder Audun Lysbakken stiller til ledervalg i partiet.

19.09.11 13:22

Lysbakken, som også er barne-, likestillings- og inkluderingsminister, kunngjorde sitt kandidatur som leder i regjeringspartiet under en pressekonferanse i Oslo mandag.

- Jeg har kommet til at det er mulig å kombinere det å være småbarnsfar med å være SV-leder. Det har jeg også fått støtte fra hjemme, sa Lysbakken, som la til:

- Dersom jeg blir partileder betyr det at SV får en leder som vil forlate viktige møter når det er på tide å hente i barnehagen, og en som ikke tar telefonen når ungene skal ha min fulle oppmerksomhet. Det skal partiet vite dersom partiet velger meg, men jeg tror jeg kan bli en god leder for SV likevel, sa Lysbakken.

Hjerte for SV
- Mitt hjerte hamrer og banker for SV. Jeg har vært medlem av partiet siden jeg var 18 år, og jeg har vært stolt hver gang jeg har stemt på SV. Jeg tror like sterkt som jeg har trodd før at et parti som både er rødt og grønt kan gi svar på framtidens viktigste utfordringer, sa Lysbakken.

Lysbakken erkjenner likevel at det blir en tøff jobb å gjenreise SV etter det dårlige kommunevalget.

- Men fordi jeg mener den jobben er så utrolig viktig for SV og Norge, vil jeg melde meg til tjeneste. Jeg har lyst å understreke at det er en velsignelse for et parti å ha flere dyktige kandidater som ønsker å lede partiet, og det tror jeg kan være en styrke for oss, sa Lysbakken.

Fra før har både nestleder Bård Vegar Solhjell og stortingsrepresentant Heikki Holmås kunngjort sine kandidatur til toppvervet etter at partileder Kristin Halvorsen kunngjorde at hun trekker seg til våren.

Fornye
Lysbakken mener det nå er nødvendig både å fornye og forandre SV.

- Vi må skape et bredere parti politisk. SV har blitt for mye av et nisjeparti for de sakene vi har statsrådsansvar for i regjeringen, sa Lysbakken.

Han mener partiet fortsatt må ha fokus på saker som omhandler barn, miljø og skole. Men han vil altså utvide profilen og satse mer på områder som helse og omsorg, arbeid og næring, distriktspolitikk og kampen mot ulikhet.

- Min visjon er å skape et sosialistisk folkeparti. Det vil si et parti med troverdighet og tillit i alle de politiske debattene som preger Norge. Vi må bygge en organisasjon som i større grad enn i dag gjenspeiler hvem vi ønsker å være, sa SV-toppen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.