RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lysbakken vil ha gransking

Oslo (NTB): SV-leder Audun Lysbakken sier det er for tidlig å konkludere om det hemmelige arkivet E-tjenesten skal ha samlet, men gjentar partiets ønske om en ny kommisjon for overvåkingstjenestene.

- Det er svært alvorlig hvis det foregår ulovlig kartlegging av norske borgere, sier Lysbakken til NRK etter at EOS-utvalget denne uken kom på uanmeldt inspeksjon hos Forsvarets etterretningstjeneste. Utvalget skal undersøke påstander om at E-tjenesten har samlet inn opplysninger om 400 nordmenn som har vært eller kunne bli kilder.

- Jeg har ikke noe grunnlag for å konkludere om hva dette er, men imøteser EOS-utvalgets undersøkelse. Det er veldig positivt at vi har et EOS-utvalg som er i stand til å ta tak i og undersøke denne typen påstander, sier SV-lederen.

Han gjentar også forslaget han nylig kom med om en ny kommisjon for de hemmelige tjenestene, på linje med Lundkommisjonen for 20 års tid siden.

- Det som er helt klart med denne saken og en rekke andre saker, er at det er behov for en debatt om overvåking i det norske samfunnet, sier Lysbakken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere