RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
STATSMINISTER?: Audun Lysbakken i SV vil sørge for at Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017.
STATSMINISTER?: Audun Lysbakken i SV vil sørge for at Arbeiderpartiets Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017. (Montasje: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix) og Paul Weaver (Nettavisen))

Lysbakken vil sørge for at Støre blir statsminister

SV-lederen gir Jonas-garanti.

SV-leder Audun Lysbakken vil sørge for at Ap-leder Jonas Gahr Støre blir statsminister i 2017. Men han ber SV stille med en tydelig kravliste for å være bedre forberedt enn sist partiet gikk i regjering.

- Jeg ønsker å se Jonas Gahr Støre som statsminister, men jeg ønsker også en situasjon der det ikke er Arbeiderpartiet som styrer alene, fordi jeg tror det vil føre til altfor mange kompromisser med høyresiden og at vi ikke får den klimapolitikken vi trenger for fremtiden, sa Lysbakken da han tirsdag lanserte sin nye bok «Frihet sammen».

I boka forsøker han å stake ut kursen for et parti som kommentatorer mener kjemper for overlevelsen, etter å ha landet så vidt over sperregrensa ved forrige valg.

Han lister opp tre feil partiet gjorde i regjering: Ikke å prioritere tydelig nok hva som er viktigst for partiet, ikke å være konkrete nok på hva slags tiltak som må til for å nå politiske mål og ikke være gode nok å sette makt bak viktige krav. 

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere