*Nettavisen* Nyheter.

Lysbakkens departementsråd går av

Foto: (Ilja C. Hendel)

Slutter i barne- og likestillingsdepartementet med øyeblikkelig virkning.

07.03.12 17:35

Departementsråd Harald Nybøen i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepertmenetet (BLD) går av med øyeblikkelig virkning på grunn av tilskuddsrotet, melder Aftenposten.

De ansatte i departementet ble informert om at den erfarne toppsjefen trekker seg fra sin stilling på et allmøte onsdag ettermiddag.

- Bakgrunnen for min avgjørelse er at departementet står overfor store utfordringer i forbindelse med å utvikle organisasjonen videre. Dette er et arbeid som vil kreve svært mye krefter og noen helt nye grep. Jeg er kommet til at departementet er tjent med at det kommer en ny leder inn som kan ta fatt i disse oppgavene. Jeg har sittet i stillingen som departementsråd i femten år, og ser det nå naturlig at det kommer et skifte, sier departementsråd Harald Nybøen i en uttalelse.

Nybøen har hatt stillingen som departementsråd under fem ulike statsråder.

- Respekterer hans ønske
Departementet opplyser i en pressemelding at de arbeider med å forberede materiale som skal oversendes Stortinget ved Kontroll- og konstitusjonskomiteen om praksis vedrørende tilskuddsforvaltning og forbedring og utvikling av nye rutiner. Dette vil bli oversendt Stortinget som planlagt.

- Jeg vil gjerne takke departementsråd Harald Nybøen for en stor og viktig innsats som BLDs leder gjennom femten år. Jeg respekterer hans ønske om å fratre sin stilling i den krevende situasjonen departementet står i nå, sier statsråd Kristin Halvorsen.

Harald Nybøen vil fortsatt være tilknyttet BLD. Spesialrådgiver Jon Blaalid konstitueres i stillingen fram til ny departementsråd er tilsatt.

Lysbakken trakk seg
Mandag trakk Audun Lysbakken (SV) seg som barne- og likestillingsminister, og dagens avgang kommer som følge av den samme saken.

Lysbakken trakk seg etter tildelingen av penger til Jenteforsvaret, en undergruppe til Sosialistisk ungdom - og inhabilitet ved tildelinger av midler til stiftelsen «Reform - ressurssenter for menn», der han tidligere har vært styreleder og kjenner stiftelsens leder.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.