RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lysende kraftresultat

Sist oppdatert:
Energikonsernet Lyse kan vise til en kraftig resultatøkning i første halvår blant annet trukket opp av kraftproduksjon og engrohandel med kraft
Lyse kan vise til et overskudd før skatt på meget sterke 440 millioner kroner i første halvår, en økning på 105 millioner kroner fra samme peridoe i fjor.

Driftsinntekene økte samtidig fra 1.250 millioner kroner i første halvår 2003 til 1.440 millioner i årets første seks måneder.

- Det er virksomhetene produksjon og engroshandel av kraft som bidrar mest til resultatet, skriver selskapet i en kommentar.

Bedringen kommer også til tross for at Lyse kjører aggresivt på pris i privatmarkedet, og er landets femte billigste kraftleverandør siste 12 måneders periode.

- I sluttbrukermarkedet til privat og bedrift er marginene presset - noe som avspeiles i at driftsresultatet fra salg av elektrisk kraft til privat- og bedriftsmarkedet bare ble 2 millioner kroner i første halvår, skriver da også Lyse.

På telesiden har Lyse nå 23 600 aktive kunder hvorav 4 600 bredbåndskunder. 13 000 kunder har satt seg på venteliste for bredbånd.

Lyse satser tungt på naturgass som energikilde og hadde ved halvårsskiftet bygd 200 kilometer gassrør. Lyse har startet leveransene er startet ved halvårsskiftet er det inngått salgskontrakter for 370 GWh naturgass.

- Selskapet utreder økonomiske, miljømessige og teknologiske forhold knyttet til gasskraftproduksjon i Stavanger-regionen. Basert på konklusjonene i utredningen vil styret mot slutten av året ta stilling til hvordan saken skal håndteres videre, melder Lyse.

Lyse investerte for 349 millioner kroner i første halvår 2004 mot 221 millioner kroner i samme periode i fjor. Investeringene knyttet til konsernets gassatsing utgjorde 162 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere