ALNAELVA: – På turen vil du få oppleve to av de fineste sidene ved Groruddalen og Gamle Oslo: Den fantastiske naturen og det store frivillige kulturlivet. Langs hele elva står det folk for å synge, spille eller fortelle om det de driver med, heter det på Alnaelvas venners hjemmeside.

Det er denne foreningen sammen med Bydelene Alna, Grorud, Stovner og Gamle Oslo som står bak arrangementet, med støtte fra Groruddalssatsingen.

Fra klokken 19.00 til 22.30 vil tusenvis av fakkelbokser lyse opp traseen langs Oslos lengste elv, fra Grorud til Kværner.

Underveis blir det mulighet for å få seg noe å drikke og bite i, samt nyte musikalske- og andre kulturelle innslag.
Det endelige programmet blir neppe helt klart før kort tid før vandringen, men foreløpig har blant andre Bryn Mandskor, Rolf Nicolaisen, Alna Vocalis, Koriander, Hellerudkoret og Hasle Tut & Blæs bekreftet sin ankomst.

Les også: Lever for black metall og edle dråper

Lysinstallasjoner

Ved Haugenporten, Hølaløkka og i Alnaparken skal det settes opp spektakulære lysinstallasjoner som setter den rette stemningen nå når høstmørket kommer krypende tidligere og tidligere på kvelden.

Foreninger som Østensjøvannets venner, Dragsuget Øvingslokaler og 1. Vålerenga speidergruppe vil ha stand for å fortelle om sine aktiviteter.

Alnaelvas venner har laget flotte kart som viser turveien og steder det er enkelt å starte eller avslutte turen. Kartene finner du på nettsidene deres.

Andre saker fra Lokalavisen Groruddalen:

Brakkerigg i full fyr

Hadde 3,29 i promille da han krasjet inn i en bensinpumpe

26 kjørte for fort på skoleveien