RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyser ut oppdrettskonsesjoner på nytt

Sist oppdatert:
Fiskeriminister Svein Ludvigsen har bestemt at de oppdrettskonsesjoner som ikke ble tildelt ved høstens konsesjonsrunde skal lyses ut på nytt
Det går frem av en pressemelding fra fiskeridepartemenet.

I forhold til forrige runde, skal konsesjonene utlyses i samme fylke som i fjor høst, men denne gangen lyses de ut i alle kommunene i fylkene.

Nyutlysningen vil også gjelde konsesjonen som var tildelt Utsira i Rogaland samt konsesjonen i Fræna i Møre og Romsdal hvis siste søker takker nei til denne konsesjonen.

- Selv om konsesjonene nå lyses ut på ny, endrer vi ikke kravet til vederlag eller betalingsopplegget for øvrig. Det har hele tiden vært viktig for meg å likebehandle oppdretterne i denne konsesjonsrunden. Derfor gjelder samme betalingsvilkår nå som for de som fikk tildelt konsesjoner før jul, sier fiskeriminister Svein Ludvigsen i en kommentar.

Fiskeridepartementet har gitt Fiskeridirektoratet beskjed om å lyse ut konsesjonene før påske slik at interesserte oppdrettere kan søke og få klarert lokaliteter så snart som mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere