RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lysere for solceller

Sist oppdatert:
Resultatene begynner å komme for solcelleselskapet ScanWafer og adm. direktør Anders Frisinger
ScanWafer Norge fikk i første halvår et resultat før skatt på pluss 40,3 millioner kroner, mot minus 10,4 samme kvartal i fjor, melder Finansavisen.

Driftsinntektene økte fra fra 249 til 453 millioner.

ScanWafer produserer silisumwafere, som brukes til å lager solcellepaneler. Selskapet, som tidligere i år gikk sammen med et beslektet selskap, Renewable Energy Corporation, er nå en del av et system som kontrollerer hele kjeden fra råstoff.

ScanWafer har i dag produksjon i Glomfjord og på Herøya, og vurderer en ny fabrikk i Årdal, dersom det offentlige går inn med en støttepakke for omstilling på industristedet.

I dag er systemet primært eid av den nederlandske Brenninkjmeijer-familien, gjennom Good Energies Investments, og av Hafslund Venture.

Det kan bli en børsnotering, men ikke før selskapet både har levert sterk vekst og god kontantstrøm over tid, sier gründer Alf Bjørseth.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere