RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lysere for Thule

Sist oppdatert:
Riggselskapet i gråmarkedet har fått et lite gjennombrudd i Midtøsten.
Thule Drilling har fått retten medhold til å inspisere riggene de bygger ved verftet QGM. I forbindelse med at verftet gikk konkurs og har fått nye eiere ble Thule nektet tilgang til riggene.

En hastedomstol i De forente arabiske emirater har kommet med en kjennelse om at representanter fra Thule Drilling og byggleder Noble Denton kan inspisere riggene og annet utstyr som er eiet av Thule.

Et skritt i riktig retning

Ledelsen og styret i Thule Drilling ser på kjennelsen som et positivt skritt for å få full tilgang til verftet.

Konsernsjef Peter K. Gjessing sa i slutten av august at de var sikre på å vinne frem med sitt krav om å få tilgang til riggene.

- Vi vil få tilgang, sa Gjessing til NA24 den gang.

Kontrakten løper

Thule Drilling har tre rigger under bygging ved verftet QGM. Den oppjekkbare riggen Thule Power har blitt forsinket ved flere anledninger og har en fireårig avtale med Saudi Aramco. Hvis ikke riggen blir klar innen 1. mars 2008 påløper dagbøter på halvparten av bruttodagrate. Det betyr at Thule må betale 73.500 dollar dagen til Saudi Aramco og at de må klare seg med halvdagrate i tilsvarende periode de blir forsinket.

Konsernsjefen var veldig klar på at de har de kontraktuelle fordelene i striden med verftet. På bakgrunn av den svake finansielle tilstanden til verftet ga Thule et lån på 22 millioner dollar til QGM. I bytte fikk de sikkerhet i 49 prosent av verftet. I mars ble dette mislighold og dermed utnyttet de muligheten til å kreve aksjeandelen. Problemet er at ledelsen i QGM har flyttet disse aksjene over på et nyopprettet selskap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere