RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyst på en flørt - prøv smirting

Sist oppdatert:
En av fordelene med den nye røykeloven er at det er blitt lettere å flørte. Men hva skal man kalle fenomenet på norsk? Si din mening.

(SIDE2): Når du står inne på et utested og ser noen du ønsker kontakt med er det gjerne ikke alltid like enkelt å gå bort å begynne å prate. Men etter at den nye røykeloven kom har flørting og røyking blitt en kombinasjon som mange har fått sansen for.

Står du ute på gaten og røyker sammen er det nemlig mye enklere å dra i gang en samtale. Det kan være så enkelt som å be om fyr eller kommentere at det er utrolig kaldt.

Dersom du søker på nettet etter ordet «smirting» får du opp flere treff som kan fortelle deg at dette er et ord satt sammen av de engelske ordene «smoking» og «flirting».

Dette er ennå ikke et veldig utbredt ord, men når det først har begynt å dukke opp i diverse blogger og diskusjonsforum på nettet er ikke veien lang til det blir allemannseie. Ifølge Wikipedia har ordet sitt utspring i Irland, og så dagens lys en gang etter 29. mars 2004 da de innførte sin røykelov.

Fenomenet er nok minst like aktuelt i Norge. Men vi trenger kanskje et eget utrykk for det. Har du et bra forslag?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere