RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyst på nytt spill til iPhone?

Sist oppdatert:
Vi har testet «Ridge Racer», «Loopy Maniak» og «Jet Car Stunts».

Iphone og iPod Touch har gjort seg bemerket i spillenes verden. For bare noen få kroner kan du laste ned spill som vil underholde i uker og måneder. Men det finnes også en hel del søppel som ikke er verdt pengene. Dessverre er det slik at de mest kjente merkevarene ikke representerer de beste spillene.

Nedenfor har vi testet tre spill fra App Store, ett elendig og to bra. Last ned og kos deg.

Ridge Racer Accelerated – 17 kr

Bilspillserien «Ridge Racer» er, på tross av en nedadgående formkurve de siste par årene, blant mine favoritter. I tillegg til de eldgamle PSOne-spillene, elsker jeg spesielt seriens PSP-debut som blant annet byr på strålende kontroll, lekker grafikk, masse innhold og moro og et herlig harry lydspor.

iPhone-utgaven har dessverre ikke noe av det, utviklerne hos Namco har gjort det meste feil og serverer en skikkelig kalkun. Karrieremodusen og den fabelaktig avhengighetsdannende flerspillermodusen er borte, det følger bare med to baner (men du kan få kjøpe seks nye ...) og selve spillet fungerer ikke.

Grafikken er riktignok pen, men det hjelper lite når den hakker som et uvær og fartsfølelsen er totalt fraværende. Kontrollen er fryktelig upresis og siste spiker i kista, hold deg unna «Ridge Racer» og ta heller en titt på for eksempel «Real Racing».

Se gameplay fra «Ridge Racer Accelerated»:

Loopy Maniak – 6 kr

Enkelte ganger er det enkle det beste, som hjernetrimspillet «Loopy Maniak». Spillet serverer et enormt antall rutenett med ulike tall plassert rundt omkring. Tallene sier hvor mange streker et tall skal ha rundt seg, og du skal trekke en linje som passerer alle tallene det nødvendige antall ganger.

Tro meg når jeg sier at det både er mye morsommere og vanskeligere enn det høres ut som, av og til virker det helt umulig for eksempel bare å passere et tall to ganger. Når løsningen først sitter er det skikkelig tilfredsstillende og du kommer til å ha lyst på mer, «Loopy Maniak» er skummelt avhengighetsdannede.

I tillegg til alle brettene som følger med, legger utviklerne stadig ut nye og du kan konkurrere mot andre over nettet. Hvis du har lyst til å sette de små grå på prøve, kjøper du dette.

Jet Car Stunts – 11 kr

«Trackmania» er en av de store spillsuksessene de siste par årene. Gjennom å kombinere ideer fra plattformspill med et veldig tilgjengelig bilspill og en fabelaktig flerspillermodus, skapte franske Nadeo et mesterverk som nå har fostret seks oppfølgere (med to til på vei).

iPhone-spillet «Jet Car Stunts» er ikke laget av selskapet, men kunne godt vært det. Du skal styre en liten bil gjennom stadig mer krevende verdener bestående av hopp, hindringer, krappe svinger og mer. Enten på tid eller bare for moroskyld.

De mange banene er varierte, spillet har noe for alle ferdighetsnivåer, grafikken flyter som en drøm og kontrollen er strålende. Du trykker på skjermen for å gasse, bremse og å bruke nitro, mens du beveger på telefonen for å svinge. I motsetning til i de fleste andre bilspill på iPhone er svingingen presis, føles naturlig og sitter fra første sekund.

Hvis du er ute etter et realistisk bilspill, er ikke «Jet Car Stunts» noe for deg. Har du derimot lyst på et som bare er morsomt, kjør på.

Se gameplay fra «Jet Car Stunts»:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere