RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Lyver på seg titler

- Vi er naive, sier norsk ekspert.

GÅ TIL NETTAVISEN JOBB


Flere amerikanske ledere lyver om jobbtittelen sin. Dette viser en undersøkelse gjort av «Fraud Discovery Institute» (FDI), skriver epn.dk. Undersøkelsen omfatter 358 amerikanske toppledere og allerede er ti av disse lederne under etterforskning for svindel.

Atle Jordahl, Seniorkonsulent i AFF

- Naive
Seniorkonsulent i Administrativt forskningsfond (AAF), Atle Jordahl, sier til Nettavisen at han ikke har støtt på problemet i stor grad i Norge, men at det i helsesektoren har blitt avdekket en rekke svindelforsøk.

- Vi i Norge er relativt naive til å sjekke eksamenspapir. I helsevesenet har det blitt oppdaget en rekke tilfeller der en lege, tannlege eller andre faktisk ikke har den eksamenen de påstår de har. Det gjelder også sykepleiere. Vi er ganske godtroende, og har kanskje ikke nok fantasievne til å forestille oss at noen vil gjøre slikt, mener Jordahl.

Kan man grunnleggende terminologi og rutiner, mener Jordahl at det ikke nødvendigvis er vanskelig å fremstille seg som lege.

- Men man må jo også ha en offentlig godkjennelse. At det svikter, er underlig, sier han.

-Vi i Norge er relativt naive til å sjekke eksamenspapir.

Mulige mørketall
Jordahl mener det kan spekuleres i om det finnes mørketall i andre sektorer enn helsesektoren.

- Kanskje er grunnen til avsløringene i helsesektoren at de har blitt flinkere å undersøke. Vi tror ikke folk vil gjøre noe slikt, men man kan lure på om det finnes mørketall i andre sektorer.

Mer fra Nettavisen Jobb:

Norske ledere skyr konflikter

- Gå hjem og ha sex!

Slik avslører du sjefen

Ekssvindler
Bak FDIs amerikanske undersøkelse står ekssvindler Barry Minkow. Han ble i 1988 dømt til syv års fengsel for storsvindel. I den senere tid har han nå utnyttet sin kunnskap om geskjeften til å undersøke andre svindlere igjennom sitt firma FDI.

Flere direktører i store firmaer har de senere årene blitt sagt opp på grunn av falske opplysninger i cv-en, blant annet hos Herballife, Usana Health Science.

Direktøren for kasinoet MGM Mirage gikk også raskt av med pensjon etter at FDI fant ut at masterutdannelsen hans var falsk.

ANNONSE:Her er ledige stillinger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere