*Nettavisen* Nyheter.

Må betale 163.000 etter hundeoverfall

VAR I SJOKK: Da sønnen ble presset mot bakken av først en hund og så enda en, og deretter bitt og kraftig skadet, fikk Rakrak Mohe El Din sjokk. – Barnet mitt har endret seg vesentlig etter hendelsen, og han er veldig redd hunder, sier hun.

VAR I SJOKK: Da sønnen ble presset mot bakken av først en hund og så enda en, og deretter bitt og kraftig skadet, fikk Rakrak Mohe El Din sjokk. – Barnet mitt har endret seg vesentlig etter hendelsen, og han er veldig redd hunder, sier hun. Foto: Erik Hagen (Fredriksstad blad)

Hundene skambet Rakrak Mohe El Dins ett år gamle sønn. Nå må hundeeierne betale.

Hundeeierne er i Fredrikstad tingrett dømt til å betale 163.000 kroner i erstatning til den lille gutten og moren. De to hundene har tidligere blitt avlivet. Hundeeierne fikk også henholdsvis 15 og 18 dager betinget fengsel, melder NRK.

Den tragiske hendelsen skjedde i Fredrikstad i midten av juli 2013. Hundeeieren kastet ball med sine to rottweilere. Da nabo Rakrak Mohe El Din kom hjem med sin ett år gamle sønn, hoppet hundene over gjerdet og gikk til angrep på barnet.

Mor fortalte om overfallet
– Vi hadde vært i butikken og handlet, og jeg tok barnet mitt ut av barnesetet i bilen og satte ham rett utenfor bildøren. Kort tid etter så jeg at hundene kom farende over gjerdet. Jeg trodde ikke at slikt kunne skje. Den ene hunden bet ham i låret og den andre hunden kom løpende rett etterpå. Det var ikke to sekunder mellom dem engang. De presset hodet hans i asfalten og begynte å bite ham i hodet, har hun tidligere fortalt i et intervju med Fredriksstad blad.

To barn angrepet
Hennes kjæreste fikk ungen fri fra hundene. Barnet hadde da fått blant annet brudd på hodeskallen. Han ble først kjørt til Fredrikstad sykehus, og deretter til Ullevål sykehus der han gjennomgikk flere operasjoner.

Én av hundeeierne, Mihail Mihailov (24), sa til Fredriksstad blad etter hendelsen at han selv ville skutt den ene rottveileren hvis ikke politiet hadde tatt hånd om hundene. Hunden hadde to uker før hendelsen angrepet en ni år gammel gutt.

- Ville trolig bare leke

– Rolex burde kanskje vært avlivet allerede som valp. Vi visste ikke om han ville overleve, og vi har mistanke om at han er hjerneskadet. Så jeg skjønner at han blir avlivet nå, sa Mihail Mihailov til avisen.

Han håpet da at tispa Allie ville bli spart, men hun ble også avlivet.

I retten sa den ene hundeeieren at hundene trolig bare ville leke.

Dersom hundene virkelig ville bite, hadde ikke barnet overlevd, refererte Fredriksstad blad.


Klikk på bildet for å forstørre.

HUNDENE OG EIEREN: Mihail Mihailov eide de to hundene som nå er avlivet. Dette bildet er tatt da han besøkte dem mens de var i politiets forvaring. Foto: Trond Thorvaldsen (Fredriksstad blad)




Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.