RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må betale 40.000 etter elevsex

Foto: Arild Hansen (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
Hadde sex men en elev i en bil på en parkeringsplass.

Læreren ved Porsgrunn videregående som har tilstått å ha hatt sex med en 18 år gammel elev han var kontaktlærer for, er dømt til 120 dager i fengsel, melder Telemarksavisa.

Retten er ikke i tvil om at tiltalte oppnådde seksuell omgang ved misbruk av sin stilling som lærer, står det i dommen som er ført til pennen av sorenskriver Jahn Mydland i Nedre Telemark tingrett.

Av fengselsstraffen på 120 dager, gjøres 60 dager betinget med en prøvetid på to år. I tillegg må læreren som er i 30-årene betale 40 000 kroner i oppreisning til jenta.

- Var meget pågående

Læreren og eleven hadde en omfattende kontakt via tekstmeldinger og chatteprogrammet MSN, hvor de også utvekslet nakenbilder. Kommunikasjonen ble lagt fram i retten forrige uke.

- Utskriftene viser klart at tiltalte var meget pågående, og at han åpenbart hadde som formål å oppnå seksuell omgang med fornærmede, står det i dommen.

Ifølge retten, brukte læreren også en ungdommelig språkføring i kommunikasjonen med eleven.

- Språkføringen er helt klart ikke naturlig for en lærer på hans alder, men som utvilsomt skulle vise at han var på ”på linje”, står det i dommen.

- Forsto hun var sårbar
Jenta som nå er 19 år skal gjennom flere år ha slitt psykisk og var forut for hendelsen i en spesiell sårbar situasjon som selvskader.

Læreren har hele tiden nektet for at han viste at jenta befant seg i en sårbar situasjon, men retten har ikke festet lit til denne forklaringen.

- Det er ytterligere straffeskjerpende at tiltaltes overgrep har påført fornærmede alvorlige skadevirkninger, skriver sorenskriveren.

Etter at han innledet kontakten med jenta skal hun igjen ha begynt med selvskading. Hun ble også innlagt for behandling etter episoden.

Annet elevforhold
Ved gjennomgang av datamaskinen til læreren som har erkjent å ha hatt et seksuelt forhold til sin elev, har politiet funnet spor som kan tilsi at han har hatt et seksuelt forhold til enda en elev.

Forholdet til den tidligere eleven, skal ha blitt avsluttet omtrent samtidig som læreren innledet det seksuelle forholdet til 19-åringen som han nå er tiltalt for å ha misbrukt sin stilling overfor.

Politiet har forsøkt å få avhørt den tidligere eleven som ble navngitt i retten i går, men jenta har ikke villet la seg avhøre.

I retten ville ikke læreren benekte at han har hatt en seksuell relasjon til denne eleven også.

- Jeg vil ikke snakke om det, jeg har ingen kommentar, sa han i forrige uke.

Skjedde i bilen
Den seksuelle episoden som tiltalen omhandler mellom læreren og elev, skjedde i bilen hans på en parkeringsplass.

Jenta skal ha grått under episoden, men dette sa læreren at han ikke hadde lagt merke til.

19-åringen skal gjennom flere år ha slitt psykisk og var forut for hendelsen i en spesiell sårbar situasjon som selvskader.

Læreren som også er hennes kontaktlærer hevder at han ikke var klar over dette.

Etter episoden skal læreren ha sendt en tekstmelding hvor han takket for det som skjedde i bilen.

Les flere saker i Telemarksavisa

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere