Et ektepar på Svartskog i Oppegård kommune gikk til søksmål mot en nabo etter han hogget ned tre trær på eiendommen deres, uten å ha innhentet tillatelse.

Naboen er dømt til å betale erstatning på rundt 110.000 kroner per tre, i tillegg til 160.000 kroner i sakskostnader, skriver Østlandets Blad.

– Det er helt galskap. Heldigvis er jeg forsikret, så det er forsikringsselskapet som tar utlegget, men at retten kommer opp i et så stort beløp, er helt vilt. Dette er ikke noen unike trær. I dag ser du ikke at de er borte en gang, sier den saksøkte, Finn Kjellid til avisen.

Det var sommeren 2015 Kjellid brukte en felles nabo som sendebud for å spørre om det var greit å felle noen trær på en felles naboeiendom, som eies av et firma. Tredjepart ble involvert ettersom naboskapet allerede hanglet. Etter dette tar historiene hver sin retning.

Kjellid mener han handlet i god tro og trodde trærne sto på nabotomten hvor tillatelse var innhentet. Naboene mener de aldri var enige om hvilke trær det var snakk om.