RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Kostbar nabokonflikt om trær ved Svartgskog på Oppegård.
Kostbar nabokonflikt om trær ved Svartgskog på Oppegård. (Google Maps)

Må betale 490.000 for å ha hogget ned naboens trær

Sist oppdatert:
En mann som hogget ned naboens trær for å få havutsikt er dømt til å betale 492.300 i erstatning og sakskostnader.

Et ektepar på Svartskog i Oppegård kommune gikk til søksmål mot en nabo etter han hogget ned tre trær på eiendommen deres, uten å ha innhentet tillatelse.

Naboen er dømt til å betale erstatning på rundt 110.000 kroner per tre, i tillegg til 160.000 kroner i sakskostnader, skriver Østlandets Blad.

Østlandets Blads forside tirsdag 08.08.17

– Det er helt galskap. Heldigvis er jeg forsikret, så det er forsikringsselskapet som tar utlegget, men at retten kommer opp i et så stort beløp, er helt vilt. Dette er ikke noen unike trær. I dag ser du ikke at de er borte en gang, sier den saksøkte, Finn Kjellid til avisen.

Det var sommeren 2015 Kjellid brukte en felles nabo som sendebud for å spørre om det var greit å felle noen trær på en felles naboeiendom, som eies av et firma. Tredjepart ble involvert ettersom naboskapet allerede hanglet. Etter dette tar historiene hver sin retning.

Kjellid mener han handlet i god tro og trodde trærne sto på nabotomten hvor tillatelse var innhentet. Naboene mener de aldri var enige om hvilke trær det var snakk om.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere