RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må betale tilbake for festen

Foto: Roy Hilmar Svendsen (ibergen.no)
Askøybrua AS hadde ikke lov til å bruke bompenger til fyrverkeri, musikk og kakefest.

(iBergen.no) 18.november i fjor feiret askøyværingene at broen endelig var nedbetalt etter 14 år med bompenger. Men egentlig var bompengeperioden over to-tre dager før. For de to siste dagene med innkreving ble gjort for å kunne finansiere avslutningsmarkeringen til 900.000 kroner.

Må betale tilbake
Som iBergen.no skrev for flere uker siden, har feiringen falt flere askøyværinger tungt for brystet. Og i et brev konkluderte Statens vegvesen med at finansieringen av fyrverkeri og kakefest var ulovlig. Nå har også Vegdirektoratet kommet til samme slutning og krever nå at eierne av Askøybrua AS, Sotrakommunene, Askøy kommune, Tide og Hordaland Fylkeskommune, selv må betale en halv million av festregningen.

- Etter at trafikantene har lagt igjen ca 1,2 milliarder kroner, tok vi i styret i Askøybrua AS en totalvurdering på at sluttdatoen skulle bli markert med et rusfritt arrangement for regionen i det åpne rom, sier styreleder i Askøybrua AS, Kjell Ove Helland til iBergen.no.

- Men dere fikk en melding av vegvesenet som påpekte at finansieringen ikke var lovlig?

- Jeg fikk en mail to dager før brofesten at vi ikke kunne bruke bompengemidler til festen. Men da hadde vi allerede invitert folk og kunngjort festen. Vi kunne ikke stoppe arrangementet så sent. Og vi er stolte av arrangementet - det hadde nok kommet reaksjoner om vi ikke hadde gjort noe også, sier Helland.

Har gjort opp for seg
Vonde tunger vil ha det til at det er tusenvis av korner som har forsvunnet i selskapeligheter i Askøybrua AS sin historie. Selv mener Helland å kunne dokumentere alle utgifter han har hatt.

- I min tid i styret har jeg hatt én tur til Oslo for å treffe veisjefen og så har vi utlegg til rundstykker på møtene våre. Revisjonen ville flirt av oss om de hadde kommet på besøk, mener Helland.

- Men hva gjør dere med regningen fra brofesten?

- Nå skal styret få denne saken til behandling i løpet av våren, i verste fall får jeg stille meg på Kleppestø senter med hatten, sier Helland.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere