RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må brystoperere på søndager

Sist oppdatert:
Kirurger ofrer hviledagen for silikonjaget før bikinisesongen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Våren og forsommeren er høysesong for landets private skjønnhetsklinikker.

NA24 - din næringslivsavis

På Fornebuklinikken i Bærum har de måttet ta i bruk utradisjonelle arbeidsdager for å få bukt med den enorme pågangen av nordmenn som ønsker å operere seg til drømmekroppen før strandsesongen.

- Vanligvis opererer vi bare mandag til fredag. Men nå må vi operere også lørdag og søndag, sier Anne-Grethe Arild, daglig leder ved Fornebuklinikken.

Skyldes silikon
Arild forklarer at kirurgenes helgejobbing spesielt skyldes lange ventelister med kvinner som ønsker brystforstørring.

- Vi vil ikke ha lenger ventetid enn fire uker, derfor må vi operere i helgene, sier hun.

Etter brystforstørring kommer fettsuging som en god nummer to på operasjonslistene, ifølge Arild.

- De fleste har et område eller to som de oppfatter som problemområder og som de ønsker å gjøre noe med, sier hun, og legger til at det nå høysesong for å gjøre ord til handling.

Ansatt ny lege
Hos Christiania Park-klinikken på beste vest i Oslo opplyser Bente Gabrielsen at det som vanlig er fullbooket operasjonsstue.

- Det er fullt frem mot sommeren og mye å gjøre utover høsten, sier hun.

Klinikken har ifølge Gabrielsen ansatt en ny lege som vil avlaste den vante kirurgen fremover, slik at det likevel skal kunne være mulig å oppdrive en ledige time.

En undersøkelse fra Helsetilsynet i 2004, viser at opp mot 9000 mennesker la seg under kniven for plastikkirurgiske operasjoner i Norge i 2003. Helsetilsynet anslo at tallet øker med fem prosent i året, som vil si at vi år er oppe i rundt 11.500. På toppen av dette kommer tall fra nye klinikker som har kommet til de siste årene.

Halvparten over 30
De vanligste operasjonene er brystproteser, fulgt av øyelokksplastikk, fettsuging og fjerning av føflekker. 90 prosent av inngrepene ble utført på kvinner, og halvparten var over 30 år.

Selv om undersøkelsen viste at det er få klager på kosmetiske operasjoner i Norge, hadde helsetilsynet flere bemerkninger til den spirende skjønnhetsbransjen:

«Vi ønsker ved denne anledning å gjøre Helsedepartementet oppmerksom på at nyere undersøkelser indikerer en sammenheng mellom silikoninnlegg i brystene og økt selvmordsrisiko», heter det blant annet i rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere