Gå til sidens hovedinnhold

- Må diskutere bemanningen i politiet

Regjeringen vil se om asylmottakene kan styrkes for å håndtere psykiske problemer. I tillegg åpner statsminister Erna Solberg (H) etter trippeldrapet på Valdresekspressen for å diskutere om bemanningen i politiet var for dårlig.

Det skal være trygt å ta bussen i Norge, understreker Solberg overfor NRK etter drapet på tre personer om bord på Valdresekspressen mandag kveld.

- Dessverre ser vi at det ikke er det, og vi er nødt til å gå gjennom alle sidene av denne saken for å se hvordan vi kan løfte tryggheten i Norge, sier hun.

Det tok én time og 14 minutter før den første politipatruljen var framme ved den kaprede bussen i Årdal.

- Responstid er en av de store diskusjonene vi er nødt til å ta når vi skal gå gjennom en helt ny politireform. Det er klart dette høres lenge ut, men Norge er et langstrakt land. Først må politiet få tid til å etterforske saken, og så må vi ta diskusjonen om bemanningen har vært for dårlig. Regjeringens utgangspunkt er at bemanningen skal opp i norsk politi, sier statsministeren.

Hun varsler at hun vil hente fram handlingsplanen for psykisk helse som den forrige borgerlige regjeringen fikk utarbeidet og se på hvordan tiltakene er blitt fulgt opp.

- Vi er nødt til å se på hvordan vi kan styrke mottaksapparatet vårt for å håndtere dette, men også se om vi kan være flinkere til å se en psykisk belastning der noe kan skje. Men det er nesten umulig å hindre og plukke ut alle potensielle personer, sier Erna Solberg. (©

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken