RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må endre tysk panteløsning

Sist oppdatert:
DPG som administrerer det nye pantesystemet i Tyskalnd har nå underkjent sikkerhetsmerkingen av drikkevaremeballasjen. Tomra mener at ikke vil bety noen vesntlige endringer for selskapet og pantemarkedet
Det var den 8. juli 2005 at DPG annonserte at en forkontrakt hadde blitt inngått med Bundesdruckerei angående sikkerhetsmerking av ikke-gjenfyllbar panteemballasje. Sikkerhetsløsningen som Bundesdruckerei har utviklet, er basert på et spesielt blekk som kan påføres all panteemballasje. TOMRA har vært Bundesdruckereis partner gjennom å utvikle en leser som kan gjenkjenne dette blekket.

- På grunn av visse utfordringer med løsningen fra Bundesdruckerei har DPG i dag bestemt seg for ikke å inngå noen endelig kontrakt med Bundesdruckerei om sikkerhetsmerking av panteemballasje. Utfordringene relaterer seg til blekket, ikke til TOMRA-leserens evne til å oppdage og gjenkjenne blekket, skriver Tomra mandag morgen.

DPG vil i stedet evaluere et system basert på infrarød merking av panteemballasjen. Dette innebærer at alle RVM-produsenter må bytte ut leseren beregnet på blekket fra Bundesdruckerei med en ny leser som kan oppdage infrarød merking.

Tomra mener at det ikke betyr at de må gjennomføres nye felttester, siden teknologien brukes i Danmark allerede og er velkjent.

- Endringen av sikkerhetsmerkingen er av uvesentlig betydning for TOMRA. For det første endres ikke tidsfristen for implementeringen av et nasjonalt pantesystem i Tyskland. Dette betyr at etterspørselen etter og ordresituasjonen for pantemaskiner er uforandret, siden dagligvarekjedene fortsatt er nødt til å finne kostnadseffektive løsninger for å håndtere store mengder panteemballasje fra og med 1.mai 200, skriver Tomra i en melding.

De ser heller ikke at dette betyr noen konkurranse fordel for enkelte leverandører.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere