RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Må i fengsel for sex med 15-åring

En 28 år gammel mann nå dømt til seks måneders fengsel for å ha hatt seksuell omgang med en 15-åring.

Jenta var elev ved en ungdomsskole i Bergen da hun og den 12 år eldre mannen kom i kontakt på internett, ifølge Bergensavisen.

Etter å ha hatt kontakt i en periode på mellom én og to uker, avtalte de å møtes, kommer det frem av dommen fra Gulating lagmannsrett.

Meldt savnet av moren
Mannen henne i nærheten av der hun bodde, og ved to ulike anledninger hadde de to sex hjemme hos mannen.

Jentas mor meldte henne savnet i september 2011, og fortalte politiet at 15-åringen hadde dratt hjemmefra med en ukjent mann. Politiet fant raskt ut at jenta var hjemme hos mannen i en av Bergens nabokommuner, og de to ble bedt om å møte hos politiet.

Mannen ble i fjor sommer frifunnet for det samme forholdet i Nordhordland tingrett.

«Tiltalte har fra første stund erkjent å ha hatt samleier med fornærmede som beskrevet i tiltalen. Han erkjenner ikke straffskyld fordi han ikke visste, og heller ikke hadde grunn til å tro, at fornærmede var under 16 år,» står det i slutningen fra tingretten.

Etter ankeforhandlinger i saken, er det nå klart at lagmannsretten ikke er enig.

Retten: - Burde ha sjekket alder
«I foreliggende sak har tiltale og fornærmede kommet i kontakt med hverandre på et nettsted der aldersgrensen er 18 år. (...) Det er ellers på det rene at jenten ga uriktige opplysninger som kunne passe med at hun var 18 år gammel.»

I lagmannsretten forklarte mannen at han gjentatte ganger spurte jenta om hun var over 18 år, og at hun bekreftet dette. Jenten fortalte at hun gikk i andre klasse på videregående, og retten legger til grunn at mannen ikke visste at hun bare var 15 år.

Dommerne mener likevel at mannen burde ha undersøkt jentas alder nærmere, særlig fordi e-post adressen hennes innehold et fødelsår som tydet på at hun var yngre.

Mannen burde ha reagert på at jenta fortalte om strenge foreldre og innetider, mener dommerne.

Til politiet har mannen forklart at han var så pass usikker på jentas alder, at han hadde bedt henne om legitimasjon da de møttes. Han fikk imidlertid ikke se noen bekreftelse på alderen hennes før de hadde seksuell omgang, ifølge dommen.

«Med den usikkerhet tiltalte følte med hensyn til fornærmedes alder hadde han en klar oppfordring til å fremskaffe sikre opplysninger om hennes alder, eventuelt la være å innlede et seksuelt forhold til henne,» mener retten.

Retten mener det er skjerpende at jenta, som ikke hadde hatt seksuell omgang med noen tidligere, ble brukt som «sexleketøy».

I tillegg til fengselsstraffen, må mannen også betale 40 000 kroner til jenta.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere