Gå til sidens hovedinnhold

Må kutte og spare i 2014

Det blir tøft, og det må spares. Men, bydelsdirektøren er likevel optimist når han snakker om Søndre Nordstrands budsjett for 2014.

HOLMLIA: I overkant av 1,1 milliarder kroner er summen bydelen har til disposisjon neste år. Minus de 15,6 millioner kronene av årets underskudd på 56 milllioner som skal dekkes inn i 2014.

– Målsettingen er å ikke gå på nok et underskudd neste år, men vi har ingen garanti for at det ikke skjer, sier bydelsdirektør Hans Reidar Ness.

Les også: Den nye bydelsdirektøren er på plass

Han er mest bekymret for kostnadene knyttet til økonomisk sosialhjelp.

– Her vokser behovet fra måned til måned, og dette er utgifter vi ikke kan kutte oss vekk fra. Jeg er veldig spent på utviklingen, sier han.

Tenke langsiktig

Innenfor neste års budsjettramme har bydel Søndre Nordstrand et behov for kostnadskutt på 71,3 millioner kroner.

– Vi har konkrete tiltak for 37,1 millioner. Et av tiltakene er å nedbemanne med 18 stillinger, hvorav seks blir stående ubesatt. Det rammer både administrasjonen og omsorgsenhetene. Men, det er ikke snakk om ostehøvelkutting, sier Ness.

For de resterende 34,2 millionene som må spares, er bydelsdirektøren helt åpen på at denne omstillingsprosessen ikke vil bringe bydelen helt i balanse i løpet av 2014.

– Her må vi tenke langsiktig. Vi må ha en plan som går utover 2014 ellers løser vi bare dette året. Dette jobber vi med nå. Bydelens visjon er «sammen er vi best», og nettopp samarbeid og effektivitet er nøkkelordene for å nå målet om budsjettbalanse i 2017, sier bydelsdirektøren.

Les også: Innvandrerkvinner på Søndre Nordstrand vil lære norsk der de bor

Positiv innstilling

Han har en positiv innstilling til at dette skal gå bra, selv om han ser at ønsket om å redusere kostnadene på en fornuftig måte er en utfordring.

– Men, vi har så mange dyktige fagfolk i denne bydelen som ikke sitter med hodet i fanget, men kommer med en rekke sparetiltak. Her er det ikke mangel på ideer, sier Hans Reidar Ness.

Han tror derfor den enkelte beboer i bydel Søndre Nordstrand ikke vil merke store endringer i neste års budsjett.

– Vår ambisjon er å opprettholde tilbudet til innbyggerne, sier bydelsdirektøren.

Budsjettforslaget kan leses i sin helhet på bydelens hjemmesider. Torsdag 19. desember skal det til behandling i bydelsutvalget.

Les også: Elever nektes å ha gym i Klemetsrudhallen

Reklame

Hagemøblene nordmenn elsker